hirdetes

Milyen lenne a világ magyarok nélkül? 10 dolog amit nekünk köszönhet a világ!

Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amik nélkül talán nem itt tartana a világ, ahol most van. Büszkék lehetünk, olyan ilyen kis nemzetként is mennyi minden tartozik hozzánk!

Ezek a híres magyar találmányok

1.    A világ golyóstoll nélkül

Tudtad, hogy magyar volt, aki a golyóstollat feltalálta? Bíró László egy olyan eszközben gondolkodott, aminek könnyebb a használata, mint a töltőtollnak. Ha ő nem teszi meg ezt a lépést, kíváncsi lennék, most hol tartanánk?

2.    A világ kevesebb egszséges emberrel

Tudod, hogy miért híres Szent-Györgyi Albert? Ő volt az az orvos, aki feltalálta a C Vitamint. Nélküle valószínűleg most nem igazán tudnánk, hogyan, mivel erősítsük az immunrendszerünket.

3, A világ ’Coach’ szó nélkül

Nos, ez nem teljesen igaz, mivel a szónak két jelentése is van. A szó ’coach’ a magyar Kocs elnevezésű településből származik. Kocs az a falu, ahol feltalálták a gyorshajtású négykerekű kocsit, amely később elterjedt egész Európában. A spanyol és portugál szó ’coche’, a német ’Kutsche’ és a cseh ’koc’ szintén a Kosc szóból származik. A magyar kocsi szó szerint a ’Kocs’-ról kapta az autó jelentését és elnevezést a magyarban.

4.    A világ Rubik kocka nélkül


Talán azt is lehetne mondani, hogy nem lenne nagy veszteség. De valljuk be, csak azért mondanád, mert nem tudod a megoldását. Ha egyszer rájössz a megoldásra, szembesülsz vele, mennyire élvezetes és szórakoztató. 

hirdetes

5.    A világ elektromos vonat és vasút nélkül 


Kandó Kálmán ’az elektromos vonat atyja’-ként ismert. Ő volt az a magyar ember, aki feltalálta a szükséges háromfázisú motrot és generátort az elektromos vasúthoz. Nélküle valószínűleg több busz lenne, ami jobban szennyezné a levegőt.

6.    A világ ahol Luke talán sosem tlálkozott volna Leila hercegnővel

hirdetes


Láttad a régebbi Star Wars filmeket? Ha nem, menj és nézd meg most, mielőtt folytatod ennek a cikknek az olvasását. Ha láttad, akkor biztos emlékszel arra a részre ahol Luke nézi a holografikus üzenetét Princess Leilának, aki segítséget kér. A magyar-brit Gábor Dénes fizikus nélkül, nem jött volna ez az ötlet, mivel ő volt az, aki feltlálta a holográfiát.

7.    A világ kevesebb okos emberrel


A magyarok nagyon sok tehetséges embert adtak a világnak. Néhányan közülük itt született, néhányan pedig magyarok leszármazottai. Tony Curtis, Rachel Weis, Drew Barrymore, Alanis Morissette, Adrian Brody, Peter Falk, Goldie Hawn, Joaquin Phoenix, Calvin Klein, Estée Lauder, Gene Simmons és Robert Capa mind mind olyan személyek, akik magyar származásúak. Egyéb magyar hírességek, akikről halhattál: Harry Houdini, Lugosi Béla, Andy Vajna, Puskás Ferenc, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Kodály Zoltán, Sebestyén Márta és Gabor Zsa Zsa.

8.    A világ kevesebb alkoholos itallal


Nincs magyar, aki nem ismerné a pálinkát, és az a helyzet, ez a külföldiekről is elmondható. Unicum talán egy fokkal kevésbé ismert, de az is elterjedt már a világban úgy, ahogy néhány egynéhány fontos borunk.

9.    A világ atombomba nélkül


Sajnos nem csak jó dolgokat találtak fel a magyarok. Teller Ede és Szilárd Leo, két magyar-amerikai tudós, mindketten szerepet játszottak az atombomba megalkotásában.

10.    A világ Budapest nélkül

Enélkül a lenyűgöző város nélkül a világ egész biztosan szegényebb lenne. Legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lázár Vilmos

Lázár Vilmos: Szkárosi Lázár Vilmos honvédezredes, az aradi vértanúk egyike. Bár... Tovább

Hegyesd (hegy)

Hegyesd (hegy): A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Hegyesd közülük az egyik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!