hirdetes

10 tanács az önbizalom növeléshez

Bettina

Növeld az önbizalmadat, hogy a céljaid legyenek az első helyen! 10 tuti tanács, hogy sikeresebb legyél!

10 legjobb önbizalom növelő tanács!

1. Tárjuk fel a gyerekkori mintákat!

 Mi történt gyerekkorunkban, aminek közel lehet mai énképünkhöz? Milyen volt a szüleinkhez való viszonyunk? Történt-e konkrét esemény, ami törést okozott? Térképezzük fel a múltat ahhoz, hogy tudjuk, hol kell változtatni.

2. A sikertelen próbálkozásokat töröljük fejünkből, csak a sikeres alkalmakra emlékezzünk!

Tegyünk úgy, mint az a humorista, aki kimegy a színpadra 100 viccel, és csak azt a néhányat tartja meg belőlük következő alkalomra, amelyen a közönség hahotázott. Legközelebb ezekhez tesz hozzá további vicceket, a sikerteleneket pedig örökre maga mögött hagyja. Érted, hogy hogyan működik az egész? Tanulunk, elbukunk, tanulunk, sikeresek leszünk! De nem kell csüggedni, ha nem megy minden elsőre, inkább próbáld meg újra, de akkár mésképpen!

3. "Tanuljunk ki" a rossz szokásainkból! 

Félelmünk csak a kudarcokból és a visszautasításokból kialakult negatív szokás, de ezt le lehet vetkőzni. Ez fantasztikus hír, hiszen ahogy felvettük, úgy el is tudjuk hagyni. Korlátainkat legtöbbször szüleink ültetik belénk még gyerekkorunkban, amikor azt mondják, hogy neked ez nem fog sikerülni, ehhez túl sokat kell tanulni, ehhez túl sok pénz kell stb. Fogadd meg ezt a tanácsot: Ha ugyanazt csináljuk, mint ők, csak ellenkező előjellel, jó úton járunk.

hirdetes

4. Ne elemezgessük és kritizáljuk folyton magunkat!

A legtöbb ember hajlamos arra, hogy folyton mérlegre tegyék magát: mit csináltak jól és mit rosszul. Azonban az önelemzésre évente csak egyszer szánjunk időt. Aztán tűzzünk ki célokat és haladjunk azok irányába. Ilyen egyszerű.

5. Ne a múltbeli szerepeinknek akarjunk megfelelni!

A berögzült szokások miatt hajlamosak vagyunk mindig ugyanúgy reagálni, ha ismert, régi szituációkba kerülünk. Vessük le régi szokásainkat, és vegyük fel helyettük újakat, amelyek illenek új énképünkhöz.

6. Éljünk a mában! Nem számít, mi történt tegnap.

Az csak felkészülés, próbálkozás volt a mai sikereinkhez. Foglalkozzunk azzal, amiben éppen vagyunk, és ami még vár ránk. Végezzük el feladatainkat ennek megfelelően.

hirdetes

7. Változtassuk meg nézőpontunkat! 

Ezzel az egyszerű módszerrel a problémák nagy része elmúlik. Miért? Mert ha nem látjuk a problémát, akkor nem is az.

8. Ne foglalkozzunk mások véleményével, csak tegyük a dolgunkat! 

Honnan tudná egy másik ember, hogy mit kellene másképp csinálnunk? Ezt egyértelműen mi magunk döntjük el. Éppen ezért okosan válasszuk meg tanácsadóinkat, és csak annak a véleményét hallgassuk meg, aki építő hatással van ránk.

9. Nyugodtan hibázzunk!

A hiba ugyanis a célunk elérésének teljesen természetes velejárója. Bárki bármit mond, csak menjünk tovább. Ne hallgassunk azokra, akik szerint az életnek állóvízhez kellene hasonlítania.

10. Amiben ma rosszak vagyunk, az csupán egy lehetőség a tanulásra. 

Ha valami nem sikerül, fogjuk fel úgy, hogy végre kiderült, miben kell fejlődnöd! Vedd stemélyes küldetésednek, hogy ezen a területen egy általad meghatározott időn belül fejlődni fogsz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Wellness hotel a Bükkben

Wellness hotel a Bükkben, csodás környezetben A Bükk hazánk egyik leggyönyörűbb... Tovább

Zsolnay porcelán

Zsolnay porcelán: Hungarikum. A Zsolnay márkanév a hagyomány, az egyediség, a művészi érték... Tovább

Tovább a lexikonra