hirdetes

Legenda a javából: ősbemutatók, koncertek, filmvetítések a 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpadon

VN

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely mintegy nyolcvan produkcióval, ősbemutatókkal, koncertekkel, filmvetítésekkel, fotókiállítással, sétákkal várja a közönséget június 1-jétől szeptember 11-ig.

Jubileumi programoka a 100 éves Városmajori Szabadtéri Színpadon

Különleges programmal készülnek a Városmajori Szabadtéri Színpad jubilálására

Benkő Nóra igazgató a színház keddi budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a centenárium fő eseménye a színház saját produkciója, Nyáry Krisztián és Horváth János Antal erre az alkalomra írt darabja, a Száz év major, avagy az eszméimet nem cserélem című "titkos irodalmi mulatság és kesergés", amelyet július végén mutatnak be.

Milyen programok lesznek a Városmajori Szabadtéri Színpadon? 

Elmondta: a budai játszóhely programjában nagy hangsúlyt kapnak a színházi programok, zenés és prózai előadások, táncprodukciók, operett, színházi szemle és a Szabadtéri Színházak Találkozója is szerepel a műsoron, emellett koncertek, filmvetítések, gyerekprogramok és a Margó Irodalmi Fesztivál is megtalálható a kínálatban. Mint mondta, az évadot a Szabadtéri Színházak Szövetségének találkozója nyitja meg, amelyen a szervezet tagjainak előadásai közül kilenc produkció látható június 1. és 8. között.

hirdetes
   

Több különlegs produkció is lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Pócza Zoltán, a szövetség elnöke, a Kőszegi Várszínház igazgatója elmondta: a szervezet 25 éves jubileumát ünneplik meg az idén először megszervezett találkozóval, amelyre nagyszínpadi és kamaraprodukciók érkeznek Kőszegről, Gyuláról, Szentendréről és a balatoni Kultkikötőből is.

hirdetes
   

A Margó Irodalmi Fesztiválra is érdemes benézni

Benkő Nóra kiemelte: az idén június 9. és 12. között rendezik meg Margó Irodalmi Fesztivált, amely irodalmi és zenei programokkal várja az érdeklődőket. A színházi programokról szólva elmondta: az idén budapesti kőszínházak is bemutatkoznak szabadtéren, a Radnóti Miklós Színház az Egy csepp méz, a Katona József Színház a Poppea megkoronázása című előadással vendégszerepel a Városmajorban.
   

Több neves előadó, produkció is érkezik a Városmajori Szabadtéri Színpadra! A következő oldalon mutatjuk őket név szerint, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Wass Albert

Wass Albert: a magyar irodalom egyik legvitatottabb alakja, sok fiatal kedvence mind a mai napig.... Tovább

Tanyavilág

Tanyavilág: A török hódoltság másfél évszázada alatt a megfogyatkozott magyar lakosság... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!