ezt gondolják rólunk külföldön

11 dolog, amit külföldön terjesztenek rólunk, magyarokról

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A CNN összegyűjtötte és meg is mutatta a nézőinek, hogy miért is érdemes ránk, magyarokra odafigyelni. Rengeteg érdekességet leírnak, tévhiteket oszlatnak el, melyekről mi nem is tudtunk, hogy külföldön máshogy értelmezik. Nézzük most ezeket a különlegességeket! Igazi kuriózumok következnek!

Ezt terjesztik rólunk külföldön

 

1. Itt van Közép-Európa legnagyobb tava

 

Érdekes, hogy náluk a Balaton az első, nem hiszem, hogy minden magyar ezzel kezdené a felsorolást, bár lehet, hogy az első ötben benne lenne. Szerintük ez (és mennyire igazuk is van) egy igencsak kedvelt üdülőhely. Külön kiemelik Siófokot és a Balaton Soundot- mint bulihelyszíneket. A gasztronómiáját is megemlítik, különösen kiemelve a lángost és a hekket. 

 

2. Fürdőruha kötelező

 

Magyarország, mint Európa második legnagyobb mennyiségű termálvízzel megáldott országa télen-nyáron jó lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, a fürdőzésre. Külön ki kell emelni a sorból Hévízt és a fővárosi Széchenyi-fürdőt

 

3. A magyar emberek okosak

 

Na, ezzel nem tudnánk vitatkozni. Igaz vannak ellenpéldák, mint mindenhol. De ha a Nobel-díjas magyarok számát nézzük, biztosan mindenki belátja, hogy van oka ezt állítania a CNN-ek. Az eddigiek során 13 honfitársunk kapott  legmagasabb fokozatú tudományos díjat. De nem feledkeznek el a magyar találmányokról sem, mint például golyóstollról (Bíró János találmánya), a számítógépek logikai tervezése (Neumann János munkássága), vagy az egész világot meghódító Rubik-kockáról

Ezt terjesztik rólunk külföldön

 

4. Liszt Ferenc még mindig nagy név

hirdetes

 

A magyarok nagyon hagyománytisztelők és nem felejtik el a nagyjaikat. Ilyen például a híres zeneszerző, akinek a tiszteletére, a 200. születésnapja alkalmából 2011-ben a legnagyobb magyar repteret elnevezték. Itt említik meg egyébként, hogy a magyaroknál a vezetéknévnek kell elől lennie.

 

5. A "kiskapuk" egy életforma

 

Szerintük a mentalitásunkon még mindig meglátszik az előző rendszer életformája. Imádjuk a kiskapukat, hogyan boldoguljunk minél könnyebben. Aztán leírják azt is, hogy a magyarok nagyon könnyen össze tudnak egymással veszni. Ha bezárnánk három magyart egy szobába, akkor rövid időn belül négyféle vélemény alakulna ki. a Téma persze a politika lenne. Valljuk be, hogy ebben van valami.

 

6. A gulyás nem az, aminek hiszed

 

hirdetes

Én személy szerint először a Hungaroringen (oda valljuk be sokkal több külföldi jár mint magyar)láttam először azt, hogy a gulyást nem levesként, hanem egyfajta pörköltként tálalják az embernek. És külföldön ez egy bevett gyakorlat. Tisztázzák tehát a félreértéseket, sőt arra is buzdítanak, hogy minél több helyen ki kell próbálni, hiszen tradicionális ételről van szó. 

Ezt terjesztik rólunk külföldön

 

7. A magyarok pirospaprika függők

 

Ezt nem is kell tovább magyarázni, mert ez bizony tényleg így van.

 

8. Ne koccints sörös korsóval

 

A magyarokba beleivódott ez a szokás, ami a bizonyos 150 év letelte után is megmaradt. A cikkben meg is említik, hogy miért is alakult ki ez a szokás az országban.Sokan tehát a mai napig sem koccintanak így.

 

9. A Tokaji a királyok bora

 

Sok nagyon jó bora van az országnak, de közülük is kiemelkedő a Tokaji. Megemlítik még IV. Lajos szavait is, aki a következőket mondta róla: "A királyok bora - a borok királya!"

 

10. A magyarok sportőrültek

 

Ezt mi is tanúsíthatjuk, elég csak a nyári eseményeket figyelembe venni: mi volt az országban a foci EB alatt és az Olimpia idején. Büszkék vagyunk az eredményeinkre és lehetünk is teljes joggal, hiszen az ország méreteihez képest elképesztő eredményeket tudunk felmutatni

 

11. A lovas hagyományok nagyon is élnek

 

Ez már inkább múltbéli dolog. Leírják a hagyományainkat, hogy lóháton érkeztünk a Kárpát-medencébe, és azóta is a lovak és a lovas sportok szerelmesei vagyunk. Írnak a huszárokról, a lovas kocsi hajtásról, és egyéb lovas bemutatókról.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
260 960
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 429 698
Közösség
hirdetes

Szótár

Ferencvárosi Torna Club

Ferencvárosi Torna Club: a legeredményesebb és legnépszerűbb magyar klub, a magyar sport első... Tovább

Árpád fejedelem

Árpád fejedelem: Árpád a magyar törzsszövetség nagyfejedelme volt a honfoglalás idején... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek