notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

ezt gondolják rólunk külföldön

hirdetes

11 dolog, amit külföldön terjesztenek rólunk, magyarokról

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A CNN összegyűjtötte és meg is mutatta a nézőinek, hogy miért is érdemes ránk, magyarokra odafigyelni. Rengeteg érdekességet leírnak, tévhiteket oszlatnak el, melyekről mi nem is tudtunk, hogy külföldön máshogy értelmezik. Nézzük most ezeket a különlegességeket! Igazi kuriózumok következnek!

Ezt terjesztik rólunk külföldön

 

1. Itt van Közép-Európa legnagyobb tava

 

Érdekes, hogy náluk a Balaton az első, nem hiszem, hogy minden magyar ezzel kezdené a felsorolást, bár lehet, hogy az első ötben benne lenne. Szerintük ez (és mennyire igazuk is van) egy igencsak kedvelt üdülőhely. Külön kiemelik Siófokot és a Balaton Soundot- mint bulihelyszíneket. A gasztronómiáját is megemlítik, különösen kiemelve a lángost és a hekket. 

 

2. Fürdőruha kötelező

 

Magyarország, mint Európa második legnagyobb mennyiségű termálvízzel megáldott országa télen-nyáron jó lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra, a fürdőzésre. Külön ki kell emelni a sorból Hévízt és a fővárosi Széchenyi-fürdőt

 

3. A magyar emberek okosak

 

Na, ezzel nem tudnánk vitatkozni. Igaz vannak ellenpéldák, mint mindenhol. De ha a Nobel-díjas magyarok számát nézzük, biztosan mindenki belátja, hogy van oka ezt állítania a CNN-ek. Az eddigiek során 13 honfitársunk kapott  legmagasabb fokozatú tudományos díjat. De nem feledkeznek el a magyar találmányokról sem, mint például golyóstollról (Bíró János találmánya), a számítógépek logikai tervezése (Neumann János munkássága), vagy az egész világot meghódító Rubik-kockáról

Ezt terjesztik rólunk külföldön

 

4. Liszt Ferenc még mindig nagy név

 

hirdetes

A magyarok nagyon hagyománytisztelők és nem felejtik el a nagyjaikat. Ilyen például a híres zeneszerző, akinek a tiszteletére, a 200. születésnapja alkalmából 2011-ben a legnagyobb magyar repteret elnevezték. Itt említik meg egyébként, hogy a magyaroknál a vezetéknévnek kell elől lennie.

 

5. A "kiskapuk" egy életforma

 

Szerintük a mentalitásunkon még mindig meglátszik az előző rendszer életformája. Imádjuk a kiskapukat, hogyan boldoguljunk minél könnyebben. Aztán leírják azt is, hogy a magyarok nagyon könnyen össze tudnak egymással veszni. Ha bezárnánk három magyart egy szobába, akkor rövid időn belül négyféle vélemény alakulna ki. a Téma persze a politika lenne. Valljuk be, hogy ebben van valami.

 

6. A gulyás nem az, aminek hiszed

 

Én személy szerint először a Hungaroringen (oda valljuk be sokkal több külföldi jár mint magyar)láttam először azt, hogy a gulyást nem levesként, hanem egyfajta pörköltként tálalják az embernek. És külföldön ez egy bevett gyakorlat. Tisztázzák tehát a félreértéseket, sőt arra is buzdítanak, hogy minél több helyen ki kell próbálni, hiszen tradicionális ételről van szó. 

Ezt terjesztik rólunk külföldön

 

7. A magyarok pirospaprika függők

 

Ezt nem is kell tovább magyarázni, mert ez bizony tényleg így van.

 

8. Ne koccints sörös korsóval

 

A magyarokba beleivódott ez a szokás, ami a bizonyos 150 év letelte után is megmaradt. A cikkben meg is említik, hogy miért is alakult ki ez a szokás az országban.Sokan tehát a mai napig sem koccintanak így.

 

9. A Tokaji a királyok bora

 

Sok nagyon jó bora van az országnak, de közülük is kiemelkedő a Tokaji. Megemlítik még IV. Lajos szavait is, aki a következőket mondta róla: "A királyok bora - a borok királya!"

 

10. A magyarok sportőrültek

 

Ezt mi is tanúsíthatjuk, elég csak a nyári eseményeket figyelembe venni: mi volt az országban a foci EB alatt és az Olimpia idején. Büszkék vagyunk az eredményeinkre és lehetünk is teljes joggal, hiszen az ország méreteihez képest elképesztő eredményeket tudunk felmutatni

 

11. A lovas hagyományok nagyon is élnek

 

Ez már inkább múltbéli dolog. Leírják a hagyományainkat, hogy lóháton érkeztünk a Kárpát-medencébe, és azóta is a lovak és a lovas sportok szerelmesei vagyunk. Írnak a huszárokról, a lovas kocsi hajtásról, és egyéb lovas bemutatókról.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
421 211
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
872 033
Közösség

Szótár

Mátyás Corvinái

Mátyás Corvinái: Mátyás király nem csak a szigoráról, seregéről, igazságosságáról,... Tovább

Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang

Szuadó-völgyi-víznyelőbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 140

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek