hirdetes

13 éve jelezték, hogy be fog következni a világjárvány!

Bartók Vivien

Rengeteg információt hozott már le a média a koronavírussal kapcsolatban, de számomra a legmegdöbbentőbb tény mégis az, hogy már 13 évvel ezelőtt előre jelezték a kínai kutatók, hogy ez a koronavírus járvány bármikor kitörhet. 13 ÉVVEL EZELŐTT!

Kutatók jelezték 13 éve a koronavírus globális veszélyére!

A világ egyik legnagyobb tudományos társasága (American Society for Microbiology) 2007-ben közzétette azt a tanulmányt, amely egy újonnan megjelenő fertőzés kórokozóját mutatta be. Igen jól gondoljátok, a súlyos akut légzőszervi szindrómáról, azaz a koronavírusról volt szó ebben a tanulmányban.

A súlyos akut légzőszervi szindróma (SARS) koronavírus (SARS-CoV) új vírus, amely az új évezred első súlyos járványát okozta.

A súlyos akut légzőszervi szindróma (SARS) - koronavírus (SARS-CoV) - 2003-ban történő megjelenése előtt, csupán 12 másik állat- vagy humán koronavírus volt ismert. A vírus felfedezését hamarosan a cibetmacska és a denevér SARS-CoV, valamint az NL63 és HKU1 humán koronavírusok felfedezése követte. A koronavírusok száma, a sok-sok állatfajon végzett megfigyelés után, 36-ra növekedett.

Hogy néz ki ez a valóságban?

A dél-kínai gyors gazdasági növekedés, az állati fehérjék iránti egyre növekvő kereslethez vezetett.

hirdetes

A vadon élő állatokat zsúfolt ketrecekben, valamint a biológiai biztonsági intézkedések hiányában, úgynevezett „nedves kínai piacokon” árulják. A nedves piacok pedig lehetővé tették ennek az új vírusnak az állatokból az emberekbe történő megfertőzését.

Az emberről emberre történő megfertőzést, a kórházakban a fertőzöttek ellenőrzésének hiánya és a nemzetközi (légi) utazás segítette elő, mely a kórokozók gyors és globális terjedését eredményezte.

Több mint 8000 embert érintett, a halálozási arány pedig 10%-ra volt tehető. Az érintett országok egészségügyi ellátórendszereire, gazdaságaira és a társadalomra gyakorolt drámai hatás, 2003 elején alig néhány hónap alatt páratlan volt, az utolsó pestis óta.

hirdetes

A SARS kismértékű újra indulása 2003 végén, a dél-kínai vadon élő állatok piacának újra indulása után, valamint a patkósdenevérekben, a SARS-CoV denevérben egy nagyon hasonló vírus felfedezése azt sugallta, hogy a SARS VISSZATÉRHET, ha nem változtatnak a táplálkozási szokásaikon Dél-Kínában, illetve a nedves piacokon.

Mit gondoltok, mi történt ezután?

SEMMI! Kína ezután sem záratta be a nedves kínai piacokat és nem tiltotta be ezeknek az egzotikus állatoknak (melyek a vírus hordozói) a fogyasztását.

Mikor hozta meg ezt a döntést? A válasz szerintem felháborító és tudjátok is. IDÉN, miután kitört a koronavírus járvány!

Tisztában voltak vele, hiszen tudományos kísérletek bizonyították, hogy a vírus visszatérhet és azt is tudták, hogy ezt hogyan kerülhetnék el, mégsem készültek fel rá.

Ami pedig ennél is megdöbbentőbb, hogy nem csak Kína tudott erről…

Forrás: cmr.asm.org

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Madách Imre

Madách Imre: Sztregovai és kiskelecsényi Madách Imre magyar költő, író, ügyvéd, politikus,... Tovább

Ásványvizeink

Ásványvizeink: Európa az ásványvíz források hazája, Magyarország pedig Európa egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek Hírek Külföld Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!