hirdetes

Szinte ingyen, 200 forintért látogathatjuk meg a Műcsarnok kiállításait Augusztusban!

ZH

Rendkívül kedvezményes áron, mindössze 200 forintért nézhetjük meg a Műcsarnok három különleges kiállítását a múzeum kezdeményezésének jóvoltából!

Műcsarnok kiállítások

200 forintos jegy a Műcsarnokba


A Műcsarnok elindított egy kezdeményezést Kedden Kétszáz elnevezéssel, amelynek keretein belül augusztus 16-ig keddenként meglepő áron, mindössze 200 forintért látogathatjuk meg a múzeum jelenlegi kiállításait! Manapság nem sok mindent lehet 200 forintért cserébe kapni, így igazán nagylelkű kezdeményezésről beszélhetünk a Műcsarnok jóvoltából!


A 200 forintos jegyár ellenében három kiállítást tudunk megtekinteni a Műcsarnokban; a Közös tér | II. Ipar- és Tervezőművészeti Nemzeti Szalon 2022 kiállítást, A fény metamorfózisa | Borza Teréz kiállítását és a Groteszk Triennálé | Nemzetközi Groteszk Képző- és Iparművészeti Kiállítást.

hirdetes


hirdetes
Megtekinthető kiállítások a Műcsarnokban

A Közös tér című kiállításon, több mint 300 főre bővítették a kiállítók számát, akiknek Arisztotelész Kategóriák című műve adta az inspirációt. A jeles alkalom miatt a Szalonon különleges hangsúly helyeződik az üvegművességre, ugyanis 2022 az Üveg Nemzetközi Éve, így láthatjuk kortárs műalkotások formájában, történeti vonatkozásokra és jellegzetességekben is.

A fény metamorfózisa kiállításon Borza Teréz (1953) Ferenczy Noémi-díjas porcelán- és szobrászművész életmű kiállítását láthatjuk, ahol légies, áttetsző porcelán kisplasztikái mellett rusztikus faktúrájú merített papír munkái és időtálló kőből – carrarai márványból, indiai gránitból, süttői mészkőből – készült köztéri szobrainak makettjei is bemutatásra kerülnek. 

A groteszk Triennálé a groteszk műfaj minden szépségét fedezhetjük fel és megismerkedhetünk annak kialakulásával, ugyanis a kifejezés körülbelül 1500 tájt jelent meg: az olasz grotta (barlang) alapján képzett szóval illették a Néró császár római Domus Aureájában fölfedezett, szenzációszámba menő falfestményeket és innen jutottunk el a mai groteszk művekhez. De hogyan? A kiállításon ez is kiderül!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Schweidel József

Schweidel József: Schweidel József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A német... Tovább

Egri csillagok

Az Egri csillagok Gárdonyi Géza 1899-től folytatásokban megjelenő, majd 1901-ben könyvben... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!