hirdetes

2023 Legmeghökkentőbb turistaincidensei – Összegyűjtöttük a hajmeresztő sztorikat!

ZH

Az elmúlt évben számos megdöbbentő turistaincidens történt, ami rámutatott az utazók néha felelőtlen viselkedésére. Ezek az esetek arra ösztönöznek bennünket, hogy körültekintőbben és tiszteletteljesen közelítsük meg az utazás élményét, hogy megőrizzük a világ szépségét és sokszínűségét.

legmeghökkentőbb turistasztorik

2023 legmeghökkentőbb turistaincidensei


Az elmúlt évben az egyre népszerűbb úti célok egy részén a döntéshozók egyértelműen érzik, hogy intézkedéseket kell tenniük a túlzottan szabálytalan viselkedést tanúsító turisták ellen. Olaszország és Amszterdam példája is mutatja, hogy a városvezetők elkötelezettek a helyi kultúra és környezet tiszteletben tartásában. Vegyük számba 2023 kiemelkedő turistaincidenseit, melyek rávilágítanak az utazók felelőtlen magatartására.


Január: 

Olaszországban egy amerikai turista autójával hajtott fel a firenzei Ponte Vecchio gyalogoshídra, ami 500 eurós (kb. 190 000 forint) pénzbírságot vont maga után.

Február: 

Egy kínai influenszert 125 000 jüanos (több mint hatmillió forint) büntetéssel sújtottak, miután élőben közvetítette, ahogy megfőz és elfogyaszt egy Kínában védett fajnak számító fehér cápát.

Március: 

Bali egyik szent helyén meztelenül fotózkodott egy orosz turista, ami a kitoloncolását eredményezte. Ugyanebben a hónapban az indonéz hatóságok bejelentették, hogy a turisták nem bérelhetnek több motort Balin.

hirdetes

Április: 

A brit Lake Districtben tavaszi zsongás közben néhány turista varázsgombával próbálta fokozni a panoráma élményét, ami önkéntes mentőakcióhoz vezetett.

Május: 

Hallstatt a turisták ellen antiszefifalat emelt, míg a Yellowstone Nemzeti Parkban egy turista bölényborjút mentett meg, ami súlyos következményekkel járt. Leszakadt a csordától, amikor az átkelt egy folyón. A férfi kiemelte a borjút a vízből, ezután viszont a csorda elutasította a kisállatot, aki ennek következtében a park látogatóihoz kezdett közeledni. A vadőrök végül elaltatták. Szintén elképesztő felelőtlenséget tett Trevor Daniel Jacob YouTuber, akik szándékosan lezuhant repülőgépével Kaliforniában, miközben videózott egy pénztárcát, hogy promotáljon.

Június-július: 

Colosseumot célozta meg 3 turista is, hogy nevüket belevéssék, egy bolgár, egy svájci és egy német fiatalt is megbüntettek ezért.

Augusztus: 

A hőség miatt sok turista megszabadult ruháitól a Hayling-szigeti Stoke Fruit Farm területén. Olaszországban eközben két német turistát letartóztattak, akik a firenzei Vasari folyosóra graffitiztek.

hirdetes

Szeptember: 

Egy német turistát elkaptak, amint felmászott a firenzei Piazza della Signorián található Neptun-kútra.

Október: 

Izraelben egy amerikai turista ledöntött két római szobrot, mert a bálványimádás szimbólumainak vélte.

November:

Egy amerikai turistát életre szóló kitiltással sújtottak a Fülöp-szigeteken, mert trágár szavakat írt beutazási űrlapjára, és megvetést tanúsított a hatóságokkal szemben.

A felsorolt incidensek kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy megérdemlik-e ezek a tiszteletteljesen viselkedő turisták az utazás élményét, vagy talán érdemes lenne lemondanunk néhány látványosság meglátogatásáról, hogy megőrizzük a helyi környezet és kultúra integritását.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A 12 pont

12 pont: A 12 pont volt az 1848. március 15-én kitört pesti forradalom követeléseinek... Tovább

Mi a tömítőanyag?

A tömítőfelületek között elhelyezett tömítések, tömítőanyagok, fő feladata a tömítő... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás