hirdetes

Meg fogsz lepődni, hol lehet a legolcsóbban nyaralni 2023-ban!

VN

Azt hiszem mindenki elég könnyedén észrevette, hogy milyen áremelkedéssel kell szembenéznünk. A nyár közeledtével azzal is szembe találjuk magunkat, hogy nemcsak a boltok polcain vannak magasabb árcímkék, hanem bizony a nyaralások ára is emelkedett. A Holiday Money Report minden évben kimutatásokat végez, a legolcsóbb nyaralóhelyeket kutatja. Ez alapján az üdülőhelyek 80 százalékában emelték az árakat, de ki lehet fogni még jó ajánlatokat! Hol lehet idén olcsón nyaralni?

2023 legolcsóbb európai nyaralóhelyei

2023 legolcsóbb nyaralóhelyei

Az utazásszervezők és utazási irodák szerint 2023-ban a külföldi nyaralások iránti kereslet közel áll a járvány előtti szinthez. De a foglalási kedvvel együtt sajnos az árak is növekedtek- bár ezen talán már senki nem lepődik meg…. nemcsak itthon emelkedtek az árak drasztikusan, hanem világszerte az üdülőhelyek és városok 80 százalékában emelkedtek az ételek, italok és egyéb turisztikai termékek árai is, tehát drága mulatság nyaralni, még drágább, mint eddig. A világ legolcsóbb úti céljainak megtalálása érdekében 2023-ra a jelentés nyolc alapvető turisztikai cikk, köztük kávé, sör, naptej és egy háromfogásos étkezés költségeit hasonlította össze.

2023 legolcsóbb európai nyaralóhelyei

Világviszonylatban az első helyet a Dél-Afrikai Fokváros zsebelte be, miszerint ez a világ legolcsóbb nyaralóhelye 2023-ban. Azonban vannak sejtéseink, miszerint nem mindenki szívesen utazna el egy másik kontinensre egy kis pihenés, és napfürdőzés reményében. 2023-ban Európa legolcsóbb nyaralóhelye a Törökországbeli Marmaris, ami tütkízkék partokkal, kobaltvízzel és csillogó kikötőkkel várja a nyaralni vágyókat. Sok helyhez hasonlóan az infláció és a bárokban és éttermekben fizetett minimálbér 55 százalékos emelkedése miatt az árak több mint kétszeresére nőttek tavaly óta. Ennek ellenére egy kávét 1,65 euróért, egy üveg sört alig 3,40 euróért és egy háromfogásos étkezést két fő részére, beleértve a házi bort, körülbelül 45,60 euróért kaphatunk.

hirdetes

2023 olcsó európai nyaralóhelyei között Portugália

A felmérés szerint Európa második legolcsóbb nyaralóhelyét Portugáliában kell keresni. Szintén egy izgalmas ország, ami csodás partokkal, természeti kincsekkel, barátságos emberekkel vár. És szintén jó hír a nyaralóknak, hogy a portugál Algarve-ban van a legolcsóbb kávé és bor. Az árak itt is harmadával emelkedtek tavaly óta, de még mindig nem a csillagos eget súrolják: a csodás portugál partszakasz a világ összes úti célja közül a legolcsóbb kávéval büszkélkedhet, aminek ára még az egy eurót sem éri el, és a borért is „csak” 2 eurót kell kicsengetnünk.

hirdetes

Bulgária 2023-ban is az egyik legolcsóbb nyaralóhely Európában

Bulgária Napospartjában, és a Fekete.tengerben egy ideje már nem kell csalódnunk, évről évre egyre több magyar fedezi fel ezt a helyet, nem másért, hanem kedvező árai miatt szeretik annyin. A listán 3. helyen végzett, azaz a Napospart Európa 3. legolcsóbb nyaralóhelye. Egy csésze kávé 1 euró felett egy kicsivel mozog átlagban, egy üvegsör 2,18 euró, egy háromfogásos étkezéshez két főre borral 40 euró körül van, és nagyon finoman készítik a tenger gyümölcseit.

Plusz érdekesség: Az izlandi Reykjavík 2023 legdrágább nyaralóhelye, ahol egy üveg sör nem áll meg 10 eurónál, egy 3 fogásos étkezésre pedig 3 db 50 eurós bankó sem elég… Szép hely, de mélyen a zsebünkbe kell nyúlni! 

#https://www.instagram.com/p/Co7bWz9I9z1/# 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunai panoráma

Dunai panoráma: Milliók kedvence, Budapest első számú reklámarca. A dunai panorámába... Tovább

Szent György-hegy

Szent György-hegy: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Szent-György hegy közülük az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Külföld Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!