hirdetes

2023 legjobb európai vonatútjai – Reneszánszát éli a vonatozás

ZH

A vonatközlekedés 2023-ban újra reneszánszát éli, ami annyit jelent, hogy számos izgalmas útra adhatjuk a fejünket. A következő cikkben pedig összegyűjtöttük azokat a vonatutakat az idei évre, amelyek garantáltan felejthetetlen emlékeket gyártanak mindenki számára.

európai vonatút

2023 legjobb európai vonatútjai


Talán az utóbbi időben a repülős utak sokkal népszerűbbek voltak, de 2023-ban a vonatközlekedés újra reneszánszát fogja élni, és számos új, lenyűgöző járatot indítanak a társaságok a felejthetetlen élmények gyártására. Mi most összegyűjtöttük azokat a vonatutakat, amik már az út alatt is garantálják a felejthetetlen panorámát és a páratlan élményt.

1.    Bécs – Milánó Nightjet

A Nightjet Bécsből indul az osztrák vasúti társaság által üzemeltetve és egyenesen Milánóba szállítja az utasokat, miközben olyan népszerű és csodálatos helyeken halad át, mint a ligúriai La Spezia kikötőváros, és még a Cinque Terrét is érinti.

2.    Prága – Zürich

Zürichbe és Prágába is mindig is népszerű volt vonattal utazni, és a legjobbak erre az éjszakai vonatok, amik lassacskán egy csomópontot alakítottak ki Zürichben. A várost a cseh vasúttársaság által üzemeltetett Copus járatai kötik össze Prágával, miközben olyan városoka is érint, mint Drezda és Lipcse. Svájc egyébként is híres csodálatos természeti adottságairól, amiket a luxus vonatok ablakaiból is megcsodálhatunk és egy igazi álomutazáson vehetünk részt valahogy így:

hirdetes

3.    London – Holyhead

A világ egyik legrégebbi vasútvonalának számít a North Wales Line, amit 1844 és 1850 között építettek, abból a szándékból, hogy összekössék Londont Dublinnal. Az útvonal végig az északi part festői vidékein halad végig és nem régiben további négy vonallal is bővítették ezt a hálózatot, így már Észak-Wales-be és Északnyugat-Angliába is eljuthatunk ezzel a vonattal.

#https://www.instagram.com/p/CgYxVvVIHDq/# 

4.    Hamburg – Stockholm

Közvetlen éjszakai járatokat indítanak szeptembertől Hamburgból Stockholmba, miután nem engedték át Dánián a svéd állami vasúttársaság legtöbb vasútiszerelvényét egyes szabályozási problémák miatt. Ha egyet kéne választani, akkor a mi kedvenc pontunk az utazásból az mikor a vonat áthalad az éjszaka közepén az Öresund hídon.

hirdetes

5.    Spanyolország keresztbe és vissza

Az új Iryo névre hallgató vonatok, extra sebességgel szelik át Spanyolországot, hogy felrázzák a spanyol vasúti közlekedést, nem mellesleg extra kényelemben lehet része minden utasnak a fedélzeten a négyosztályos szolgáltatás által.

6.    Montreux – Genfi tó

A Genfi-tó partjáig közlekedik a GoldenPass Express  egészen Montreuxból, és ezt az utat nevezhetnénk talán az eddigi legfényűzőbbnek, hiszen látványos hágókon és különleges alpesi tájokon keresztül halad át, ráadásul átszállás nélkül megy tovább Spiezbe és Interlaken Ostba.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csongrád megye

Csongrád megye: szintén határmegye, mivel Románia és Szerbia is közvetlen szomszédjának... Tovább

Vereckei hágó

Vereckei hágó: A Vereckei-hágó az Északkeleti-Kárpátok egyik legfontosabb hágója.... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa
X
Kövess minket facebookon!