hirdetes

Mi legyen az ebéd hétvégén? 3 egyszerű, gyors recept, amiből garantált a repeta!

TK
Skót tojás

2.    Színes pirított rizs csirkemellel


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg csirkemellfilé
-    25 dkg jázminrizs
-    4 evőkanál olívaolaj
-    4 teáskanál pirospaprika
-    2 db sárgarépa
-    2 db piros kaliforniai paprika
-    1 db póréhagyma
-    10 dkg zöldborsó
-    1 gerezd fokhagyma
-    1 dl húsleves alaplé
-    só ízlés szerint
-    újhagymazöld a tálaláshoz


4 dl vizet forraljunk fel egy kevés sóval, majd adjuk hozzá a már átmosott rizst, keverjük el, majd fedjük le, s kisebb lángon 20 perc alatt főzzük őket puhára. Ahogy elkészült vegyük le a tűzről.


Forrósítsuk fel az olajat, majd a már a megmosott, felkockázott húst pirítsuk meg benne nagy lángon.


Hintsük meg a húst még az olajon pirospaprikával. Közben hámozzuk meg a répát, tisztítsuk meg a póréhagymát, magozzuk ki a kaliforniai paprikát – ezt kockázzuk is majd fel a sárgarépával együtt. Karikázzuk fel a pórét. Hámozzuk meg a fokhagymát, majd zúzzuk finomra.

hirdetes


Szedjük ki a húst, majd a serpenyőben maradt olajhoz adjuk hozzá a fokhagymát, a pórét – fonnyasszuk meg őket. Fogassuk hozzájuk a kockázott répát – pirítsuk addig, amíg az puha nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a paprikát s így is néhány percig pirítsuk őket. A végén öntsük hozzá a borsót, illetve az alaplét. Sózzuk meg, majd főzzük négy percig.


A főtt rizshez forgassuk a pirított zöldségeket és a húst. Ízlés szerint ízesíthetjük még sóval, majd a tálaláshoz használjuk az újhagymazöldet.


3.    Egyszerű csirkés rakott tészta


Hozzávalók (4 adag)


-    1 csomag mozzarella
-    20 dkg csirkemellfilé 
-    1 db vöröshagyma
-    2 db sárgarépa
-    3 evőkanál olaj
-    1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
-    4 dl húsleves alaplé
-    1 csipet cukor

hirdetes
-    só ízlés szerint
-    fél teáskanál oregánó
-    15 dkg tészta


A sütőt melegítsük lő 180 fokra. Daraboljuk apró szeletekre, tisztítsuk meg a sárgarépát majd vágjuk nagyobb szeletekre. Aprítsuk fel a hagymát, majd a csirkemellfilét is kockázzuk fel.


Sózzuk be a húst, majd egy nagyobb méretű serpenyőbe néhány kanál olajon pirítsuk őket meg. majd helyezzük a csirkemelleket egy hőálló edénybe.


A már használt serpenyőbe dinszteljük meg a répát és a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, illetve az alaplét. Ízesítsük a fűszerekkel, majd melegítsük forrásig.


A tésztát főzzük ki, majd a szósszal együtt tegyük a húsra, s keverjük őket össze óvatosan. Szórjuk rá a már feldarabolt mozzarellát, s nagyjából 30 perc alatt süssük készre ételünket. 

Hogy tetszettek receptjeink?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Frakk a macskák réme

Frakk a macskák réme: Sok gyerek kedvence volt a 80-as, 90-es években. A Frakk, a macskák réme... Tovább

Herendi Porcelánmanufaktúra

 Az ország exportjának egyik legfőbb részese a Herendi Porcelánmanufaktúra. 1826-os... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!