hirdetes

3 szuper program, amit az egész család élvezni fog

TK
Hátizsák

Mindemellett számos programlehetőséget is biztosít a létesítmény – aki szeretne az részt vehet a predátor programon, ami egy ismeretterjesztő előadással egybekötött állatbemutatót takar, valamint az állatok etetését is kipróbálhatják az igazán bátor érdeklődők, gumikesztyű ás fakanál segítségével. 


Mint láthatjuk, könnyedén leköthető a legtöbb gyermek figyelme is akár egy teljes napra – pedig mindemellett akár kisvonatozáson, illetve látványliftezésen is részt vehetnek az ide látogatók.


A Medveotthon a decemberre különleges programokkal is készül, erről bővebben itt tájékozódhattok.


Kápolnapuszta – Bivalyrezervátum


Az állatkedvelők felé fordulunk ismét – hiszen mivel lehetne jobban lekötni a fiatalabb korosztály figyelmét, minthogy testközelből láthatnak számukra különleges élőlényeket.  Erre pedig tökéletes lehetőség nyílik Kápolnapusztán is, ahol hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája él.

hirdetes


Amennyiben szeretnénk megfigyelni a bivalyokat, akkor ebben egy távcső lesz segítségünkre – így, amennyiben szerencsések vagyunk, nem csak a dagonyázó bivalyokat vehetjük szemügyre, de akár egy-egy ürge is elfuthat tekintetünk előtt.


A gyermekek számára egy állatsimogató is ki van alakítva, illetve egy kitáblázott sétaúttal is találkozhatunk, amennyiben szeretnénk többet megtudni az itt található élőlényekről. Lehetőség nyílik lovaskocsizásra is, azon is részt vehetnek az ide látogatók.


A felnőtteket pedig egy tanösvény várja, mely rengeteg információt tartalmaz az itt élő bivalyokról, szürkemarhákról, valamint egyéb élőlényekről.


Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület


Talán az egyik legnépszerűbb kirándulóhelynek számít hazánkban, világhírű őslénytani lelőhely – egy 20 millió évvel ezelőtti vulkáni katasztrófa során betemetett „ősvilági Pompeii”. 

hirdetes


Számos érdekességgel találkozhatnak az ide látogatók – több millió éves mocsári fenyőt, izgalmas ősmaradványokat tekinthetnek meg, érdekes tárlatokon vehetnek részt.
Amellett, hogy egy tanösvényen sétálhatunk végig, annak a végén játszótér, lombkoronasétány várja az érdeklődőket, akik pedig még izgalmasabb programra vágynak, azokat várja a 4D mozi, ami kicsiket és nagyokat egyaránt visszarepít a múltba.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar cimbalom

Magyar cimbalom: hangszer, Hungarikum A cimbalom két verővel ütve megszólaltatott húros... Tovább

Budapesti Vidámpark

Budapesti Vidámpark: A főváros egyetlen vidámparkja volt, mely az egyetlen tematikus... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Programajánló
X
Kövess minket facebookon!