hirdetes

4 110 000 ember regisztrált már oltásra, megérkezett a Johnson & Johnson Janssen vakcina is!

Bettina

A miniszterelnök már múlt pénteken jelezte, hogy ma lesz az a nap, amikor Magyarország eléri a 3 millió oltottat. Azonban az operatív törzs csak azt jelentette be: újabb körben oltják hétvégén soron kívül a pedagógusokat, és most már az aktív korú 1,3 millió regisztráltat is bármikor hívhatják oltakozni.  VISZONT arra sem az operatív törzs, sem a Miniszterelnökség nem válaszolt még, hog milyen lazításokat terveznek, miután a 3 milliós oltottságot elérjük, ami éppen meglett a tájékoztató után! 

Johnson & Johnson Janssen vakcina

Az eddigi magyarországi átoltottság kiemelkedő Európában – mondta az operatív törzs napi online tájékoztatóján György István. Az oltási program folyamatáért felelős munkacsoport vezetője azt nyilatkozta, hogy már kétszer annyi magyar élvez immár védettséget, mint az EU legtöbb országában. Eddigi számaink: 4 millió 110 ezer fő regisztrált, és a regisztráltak 64 százaléka már megkapta legalább az első adagot a védőoltásból.

György István elmondása szerint eddig: több mint 800 ezer aktív korú kapta meg az oltóanyagot, de miután több mint 2,5 millióan regisztráltak, jelenleg is 1,3 millió aktív korú vár az oltásra. A pedagógusoknak újabb rendkívüli, soron kívüli oltási programot szerveznek a hétvégén Pfizer-vakcinával.

hirdetes

Megérkezett ma a Johnson & Johnson Janssen nevű vakcinája is!

Megérkezett ma a Johnson & Johnson Janssen nevű vakcinája is, méghozzá 28 ezer adagban. Ehhez is az aktív korúak juthatnak majd hozzá, elsősorban a jövő héten újra lakossági munkába álló honvédségi oltóbuszokon. Ma Magyarországra ér a Szputnyik második adagos vakcinaverziója is, viszont ezt még nem tudják elkezdeni beadni, mivel még hátravan a hatósági-engedélyeztetési vizsgálat.

„Fontos, hogy a fertőzési folyamatban a fertőzési módban és a fogékony szervezetek hármasában képezzünk védvonalat” – mondta a tájékoztatón Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos elmondása alapján a nagyarányú átoltottságnak és a korlátozó intézkedéseknek elsősorban ez a céljuk. Sokáig beszélt a védőoltások nyújtotta hatásokról, és arról: a vakcinák azt teszik lehetővé, hogy sokkal kevesebb súlyos eset legyen még akkor is, ha a kór nyilvánvalóan terjed.

hirdetes

„Ezért is örömteli, hogy immár hatféle vakcinával védekezhetünk Magyarországon a fertőzés ellen.”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Mikszáth Kálmán

Mikszáth Kálmán: Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési... Tovább

Könyves Kálmán

(Könyves) Kálmán: az egyik legismertebb magyar királyról beszélhetünk személyében. Kálmán... Tovább

Tovább a lexikonra