hirdetes

Tovább marad fiatalos a bőröd, ha ezt a 4 dolgot betartod!

Pi

Sokan szenvednek attól, hogy idő előtt elöregszik az arcbőre, vagy kiszárad és ezáltal nem lesz olyan vonzó. Azonban van 4 olyan egszerű dolog, melyeket ha betartunk, akkor könnyen megőrizhetjük a tökéletes állapotát!

Arcápolás tikai

Nők és férfiak egyaránt szenvednek attól, hogy az arcbőrük idő előtt nem megfelelő állapotba kerül. Ami a nagy különbség, hogy míg a férfiak nagy többségét ez nem “érdekli annyira”, addig a nők kifejezetten érzékenyek az arcuk állapotára.

Sokan azonban azt gondolják, hogy a minimálisabb kezeléssel is megóvhatják bőrüket, mert ha nem látszik, hogy romlik, akkor az mindig úgy is marad. Pedig ez egy téves gondolkodás. A bőr addig is veszít ruganyosságából és vízháztartásából, ám a visszacsatolás nem azonnal történik meg.

Van négy dolog, melyeket ha betartasz, akkor nem fogsz ebbe a hibába esni. Ezek nem nagy dolgok, mondhatni alap tevékenységek. Azt is tudják sokan, hogy a dohányzás bőröregítő hatású, de ezek a praktikák ugyan úgy hozzá járulnak a megóváshoz, mint a dohányzás mellőzése.A következő oldalon részletesen megmutatjuk ezeket a tanácsokat.

hirdetes

Arcápolás tikai

Ne aludj az arcodon! Sokkal jobb, ha az ember a hátán alszik, több okból is. Nagyanyáink azt tanácsolták, hogy soha ne feküdjünk hason, mert az a szívet jobban terhel, azonban az arcbőr is ugyanúgy megsínyli azt, ha az ember nem a hátán fekszik. Az állandó, hosszútávú mellkason alvás az arcbőr megereszkedéshez és a kollagén elvesztéséhez vezethet. Aludj tehát inkább háton Te is!

hirdetes

Mosd rendszeresen meg az arcod! Nem pusztán reggel, hanem a lefekvés előtt is meg kell mosni arcot. Így eltávolítható az egész napi kosz, ezáltal a pólusok sem lesznek a szennyeződés által eltömődve. A szervezet pedig az éjszaka folyamán elvégzi a házi feladatot és visszatöltődnek a nap közben kiürült tartályok is.

Ne használj sok arcápolót! Néha a kevesebb több. Ha az ember mindenféle terméket az arcára ken, azzal bizony több kárt okozol, mint hasznot nyer. Hasznosabb inkább tanácsot kérni, bőrgyógyásztól, kozmetikustól, mert ők a tünetek alapján és a bőr állaga szerint is tudnak terméket javasolni. 

Igyál elég vízet! - A víz olyan, mint egy szent grál. Nem csak a szomjat oltja, és a szervezet belső részét táplálja, hanem a hiánya által a bőr elveszíti a rugalmasságát. A dehidratáció jelei lehetnek a kiszáradt arcbőr és a szem környékének besüllyedése. A tanács ez esetben az, hogy  legalább 6 pohár vizet kell elfogyasztani minden nap. A megfelelő folyadékbevitelre lefekvés előtt és felkelés után a legfontosabb. Fontos még arra is figyelni, hogy a kávé és egyéb szárító hatású dolgokat (pl.: alkohol) visszaszorítsuk. 

Ha ezeket az egyszerű dolgokat betartjuk, akkor a siker nem maradhat el!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tiszántúl

Tiszántúlnak szokás nevezni Magyarország azon részét, melyet a Tisza és az ország keleti... Tovább

Vajdahunyad Vára

Vajdahunyad Vára: A főváros legszebb vára. Erdélyben, Vajdahunyadon található a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek