notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

4 pitypang recept: 4 szuper finom és olcsó recept pitypangból: pitypangszörp recept, pitypangméz recept, pitypanglekvár recept, és pitypang pesto recept

hirdetes

Ennyi mindenre jó a gyermekláncfű: pitypangszörp, pitypangméz, pitypanglekvár, és pitypang pesto (RECEPT)

VN

Kimentem az udvarra, és minden telis-tele van pitypanggal, vagy másnéven gyermekláncfűvel. Én szeretem, mert szerintem legalább egy kis színt ad tavasszal a pázsitnak, de sokak szerint egy utálatos, kiirthatatlan gaz, megint mások szerint pedig kincset érő gyógynövény. Mondhatni egy örök vita ez még szomszédok között is, nem is szeretnék most igazságot tenni. Inkább csak mutatok 4 szuper receptet pitypangból, hogyha nálatok is hasonlóan nagy mennységben előfordul, akkor legalább hasznosítsátok, készítsetek belőle isteni pestot, íncsiklandó lekvárat, aminek az íze akár a vegyes lekvároké, egy hűsítő szörpöt vagy mézet!

4 receptötlet pitypangból

Pitypang pesto recept

Hozzávalók a Pitypang pestohoz

100 g pitypang (levél)
1 marék dió
1 gerezd fokhagyma 
100 ml olívaolaj 
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

A pitypang pesto elkészítése

Az elkészítés nagyon egyszerű, először is természetesen alaposan megmossuk a begyűjtött pitypang leveleket, forró vízzel leforrázzuk, és miután kihűlt, kézzel kinyomkodjuk belőle a vizet. A fokhagymát megpucoljuk, a diót pedig egy felhevített serpenyőben megpirítjuk. Ezt követően egy edénybe helyezzük a piypang leveleket, a diót, valamint a fokhagymát és botmixerrel eldolgozzuk, majd fokozatosan az olívaolajat is hozzácsurgatjuk, ízlés szerint fűszerezzük!

Pitypanglekvár recept

Hozzávalók a pitypang lekvárhoz

2 nagy marék pitypangfej
20 dkg cukor
fél citrom vagy lime leve
egy csomag 3:1 zselésítőszer
víz

A pitypanglekvár elkészítése

Még frissen a szedéskor levágjuk a pitypangfejeket a zöld részről, egy lábasba helyezzük, és annyi vízzel felöntjük, ami pont elfedi, közepes lángon forrásig főzzük, majd fél napig állni hagyjuk. Ezután szűrőn alaposan átszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, valamint a citrom levét, és felöntjük vízzel, úgy, hogy körülbelül egy liter folyadékot kapjunk, és ismét felrakjuk főni. Lassan bele rakjuk a zselésítőszer, és felforraljuk, majd alaposan kimosott üvegbe adagoljuk, és gondosan elzárjuk!

hirdetes

Pitypangszörp recept

Hozzávalók a pitypangszörphöz

2 marék pitypang

hirdetes
1 kg kristálycukor
1 db citrom leve
1 l víz

A pitypangszörp elkészítése

Első a virágok alapos tisztítása ebben az esetben is! A zöld részüktől megszabadított virágokat egy liter vízben feltesszük főni, mikor bugyogni kezd levesszük a tűzről, és egy éjszakára pihentetjük, másnap leszűrjük, és hozzáadjuk a cukrot, valamint a citrom levét, és újra kezdjük el főzni, de forrás előtt zárjuk el, mikor kihűlt helyezzük üvegbe!

Pitypangméz recept

Hozzávalók a pitypangmézhez

2 marék pitypang1 kg kristálycukor
1 db citrom leve
1 l víz

A pitypangméz elkészítése

Mindent ugyanúgy csinálunk, mint a szörp esetében, alapos mosás, főzés, pihentetés, szűrés, majd citromlé és cukor és újra indulhat a főzés, az elkészült keveréket kis lángon tovább melegítjük olyan módon, hogy ügyelünk rá, hogy ne forrjon fel! Az 1-2 óra főzés közben néha ellenőrizzük, hogy kezd-e mézszerű lenni a massza, ha megfelelő az állag, akkor elzárjuk, és dunsztos üvegbe töltjük! Teába, vagy kenyérre kenve is fogyaszthatjuk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
3 253
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 927 286

Szótár

Szentgáli Kőlik-barlang

Szentgáli Kőlik-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Sió

Sió: A nagy magyarországi folyók egyike. A Sió vagy Sió csatorna jelentős folyó a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia