hirdetes

4 szuper túrógombóc recept újragondolva, melyet Nektek is érdemes kipróbálni

TK

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a túrógombócot. Ez az étel könnyedségével és különleges ízeivel hódít meg mindenkit, arról nem is beszélve, hogy végtelenül egyszerű elkészítése. Mostani cikkünkben egy villámgyors túrógombóc recept után bemutatok Nektek 4 szuper alternatíváját, melyeket ugyanolyan egyszerűen el tudtok készíteni, mint tradicionális társát – viszont egy új élményt hoznak el konyhádba!

Szuper túrógombóc recept - 20 perc alatt

1.    Villámgyors túrógombóc – 20 perc alatt


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg túró
-    20 dkg zsemlemorzsa
-    7 dkg búzadara
-    2 db tojás
-    olaj
-    1 csipet só
-    porcukor, tejföl ízlés szerint


Először törjük át a túrót, majd keverjük el a tojások sárgájával, a sóval, illetve a darával. Ahogy megfelelően összedolgoztuk, adjuk hozzá a felvert tojásfehérjéket is.

 
Nedves kézzel gyúrjunk gombócokat a masszából, majd enyhén sós vízben nagyjából 10 – 15 perc alatt főzzük őket készre. Akkor tökéletesek, ha már feljönnek a víz tetejére, s félbevágva szép egyszínű a belsejük.


A kész gombócokat szűrjük le, s olajon megpirított zsemlemorzsába forgassuk őket. Tejföllel, porcukorral vagy tejföllel kevert cukorral tálaljuk.


2.    Egyszerű túrógombóc mákos bundában


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg túró
-    5 dkg darált mák
-    3 dl tej
-    7 evőkanál búzadara

hirdetes
-    2 evőkanál cukor
-    1 citrom reszelt héja 
-    csipet só
-    2 csomag vaníliás cukor

Nincs ötleted, mi kerüljön a húsvéti asztalra dísznek? Inspirálódj mostani galériánkból!

 


Öntsük egy lábasba a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát, majd adjuk hozzá még a citrom reszelt héját is. Főzzük jó sűrűre, mintha tejbegríz lenne. Ahogy megkaptuk a kívánt állagot, vegyük le a tűzről, s keverjük hozzá a túrót.


Ahogy kicsit kihűlt, kézzel formáljunk belőle kisebb gombócokat, s forgassuk meg őket a darált mákban.


3.    Sütőtökös túrógombóc diómorzsában – diétás, laktózmentes


Hozzávalók (4 adag)


-    25 dkg sütőtök

hirdetes
-    4 – 5 evőkanál zabliszt
-    25 dkg laktózmentes túró
-    ½ mokkáskanál sütőpor
-    3 tojás
-    édesítő ízlés szerint
-    1 csipet só
-    20 dkg darált dió – a morzsához


A sütőtököt vágjuk fel, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe – 200 fokon nagyjából 40 perc alatt süssük készre.


Ahogy kihűlt, kanalazzuk ki húsát, majd keverjük pépesre a túróval. Adjuk hozzá a zablisztet, majd a sütőport, illetve édesítsük ízlésünknek megfelelően az édesítőszerrel, valamint a sóval.


Keverjük le jól masszánkban a tojásokat. Ha túl híg maradna tésztánk, akkor tegyünk még hozzá zablisztet, amíg nem lesz ismét formázható állaga.


Forraljunk közben vizet, s nedves kézzel csináljunk kisebb gombócokat a masszánkból. Tegyük bele azokat a vízbe, s mikor már feljöttek annak tetejére, akkor készen vannak – tegyük őket át egy serpenyőbe, melybe már megpirítottuk a darált diót. Forgassuk meg őket benne, s már tálalhatjuk is.

 

Amennyiben érdekel a másik két receptünk is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Turizmus

Turimusnak nevezzük azt, mikor az emberek valamennyi állandó életvitelükön és... Tovább

Oláh György

Oláh György: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1994-ben kapta meg a kémia szakterületén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!