hirdetes

4 villámgyors recept a rohanó hétköznapokra

TK
Tejszínes-sajtos csirkemell

3.    Tejszínes mustáros csirkemell


Hozzávalók (3 adag)


-    1 csirkemell
-    0,5 főzőtejszín
-    1 teáskanál curry
-    1 evőkanál mustár
-    1 póré, vagy újhagyma
-    só, bors ízlés szerint
-    olaj


Tisztítsuk meg a póréhagymát, vagy újhagymát, aprítsuk fel, majd olajon dinszteljük a darabokat meg.


Vágjuk a csirkemellfilét nagyobb darabokra, s mindkét oldalát süssük 2 – 3 percig a hagymákkal együtt.

Ahogy már úgy gondoljuk megfelelően elősütöttük csirkénket – tehát aranybarna mindkét oldala, öntsük fel kevés vízzel.


Keverjük el közben a mustárt a tejszínnel, illetve a fűszerekkel. Öntsük le vele a húst, majd kis lángon főzzük puhára.


Tetszőleges körettel fogyasztható.


4.    Galuska sonkás-kukoricás sajtmártásban

hirdetes


Hozzávalók (4 adag)


-    4 adag maradék galuska, nokedli
-    15 dkg sonka
-    10-12 dkg sajt, ízlés szerint
-    3-4 dl tej
-    2 csapott evőkanál liszt
-    10 dkg kukorica (ez lehet fagyasztott vagy konzerv is)
-    2 teáskanál aprított petrezselyemzöld
-    1 nagyobb gerezd fokhagyma
-    szerecsendió, só, bors ízlés szerint


Ételünk elkészítéséhez először vágjuk vékony csíkokra a sonkát, illetve a sajtot nagyobb lyukú reszelőn reszeljük le.


Hevítsük fel egy magasabb faló serpenyőben a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet – pirítsuk világosra, majd öntsük fel annyi tejjel, hogy egy sűrűbb mártást kapjunk. Tartsuk észben, hogy ugyanakkor majd a hozzáadott sajt is sűríteni fogja. Keverjük forrás közben teljesen csomómentesre.

hirdetes


Amennyiben szeretnénk még krémesebbé tenni, akkor a tej egyrészét helyettesítsük tejszínnel.  Sózzuk, borsozzuk mártásunkat, majd a szerecsendiót is adjuk hozzá, illetve reszeljük bele a fokhagymát, majd a reszelt sajtot.


Keverjük el mártásunkat jól, hogy a sajt is megfelelően elolvadjon benne, illetve öntsük hozzá a sonkát, kukoricát is. 


Pár perc alatt főzzük készre, s végül adjuk hozzá a petrezselyemzöldet is, melyet már apróra vágtunk.


Forgassuk hozzá a galuskát, várjuk meg még ételünk összeforr, s már tálalhatjuk is.


Fogyasztás előtt még szórhatunk rá pluszba sajtot, de anélkül is tökéletes.

 

Neked hogy tetszettek receptjeink?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Floppy lemez

Floppy lemez: a mai gyerekek már nem tudják, hogy mi ez. Úgy néznek rá, mint egy VHS... Tovább

Szódavíz

Milliók isszák világszerte naponta, azonban kevesen tudják róla, hogy ez is magyar találmány.... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!