hirdetes

5+1 tipp a vállalkozásoknak az elkövetkezendő időszakra

Oláh Tamás

A Reboot Hunary, azért alakult, hogy a koronavírus ideje alatt tanácsokat adjon a vállalkozóknak és a marketinggel foglalkozóknak egyaránt. Ezekkel a tippekkel is az volt a céljuk, hogy segítsenek alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

Vállalkozók

1. Alkalmazkodjunk!

Minden vállalkozás számára fontos alkalmazkodni az új helyzethez és megfelelő módon kell reagálni azokra a történésekre és változásokra, amelyek az adott céget érintik. A májusi megoldások és kampányok nem fogják újra és újra megállni a helyüket, tehát célszerű egy új stratégia kidolgozása. Az, hogy figyelmen kívül hagyjuk a helyzetet a legrosszabb dolog, amit tehetünk. Gondolkodjunk el azon, hogy mivel tudnánk többet nyújtani az emberek számára és ehhez alakítsuk ki az online és offline kommunikációnkat is.


2. A megváltozott vásárlási szokások

Mivel a koronavírus mindannyiunk életét befolyásolja, egyészen más dolgokra kell nagyobb figyelmet fordítani, mint eddig.  Az emberek 55 százaléka érzi úgy, hogy megváltozott az életszínvonala és ebből egyértelműen következik, hogy a vásárlási szokások is megváltoznak. Nőtt a bankkártyás fizetések száma és az emberek kevesebbet járnak boltba, vásárlásonként több élelmiszert vesznek, sőt gyakran fel is halmozzák ezeket. Az emberek gyakrabban főznek otthon és megnőtt az ételrendelések száma is 14 százalékkal. Nagyon gyakori termékek közé sorolódott a wc papír, a különféle vitaminok és a tartós élelmiszerek, mint tészta, mirelitek. A megkérdezettek 20 százaléka szerint el kell tekinteni az elektronikai cikkektől, 8 százalék ehhez képest ellentétesen cselekszik. A legjobban fogyó elektronikai cikkek olyanok, melyek élhetőbbé teszik ezt a helyzetet, például a laptop, telefon, mosogatógép és televízió. Általános tudnivaló az is, hogy a webáruházak többségének nagyobb a forgalma a vírus alatt, mint előtte.

hirdetes
 

hirdetes

3. Jobb félni, mint megijedni?

A megszokott életünkből való kilépés sok emberből szorongást válthat ki. Erre még egy lapáttal rátesz a rengeteg álhír és félrevezető tartalom, ami nem segít a helyzet feldolgozásában. Rengeteg, olyan online felület van, amely hiteles információkkal lát el minket és segít abban, hogy támogassuk egymást és ebben a nehéz helyzetben is nyugodtan tudjuk élni életünket. A pszichológusok azt állítják a legrövidebb út ahhoz, hogy kilépjünk a félelem okozta szorongás karmaiból, a nyitottság és a türelem.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hagyomány

Hagyomány: azokat az elődök örökségéből átvett cselekvéseket, dolgokat értjük, amelyeket... Tovább

Győr

Győr megyei jogú város az Osztrák-Magyar határtól nem messze, a Nyugat-Dunántúl régió... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!