hirdetes

5 biztos jel, hogy a kutyád szeret téged!

Gaál Fruzsina

Mindenki, akinek kutyája van, ismeri az érzést: a feltétel nélküli hűség és odaadó szófogadás, a bájos, mindent eláruló tekintetek – nem tudnánk nélküle élni. Ám kutyusaink számos más módon is kifejezik mérhetetlen szeretetüket felénk, csak sokszor számunkra kevésbé nyilvánvaló módon. Hogy mik is ezek a sokszor vicces és szívmelengető cselekedetek, amik ezt bizonyítják? A cikkből kiderül!

szerető kutya virággal a szájában

1.    Jó reggelt, gazdi, már alig vártam, hogy felkelj!


A jól megszokott reggeli rutin: álmunkból felébredve egy hideg és nedves nózi hirtelen hozzánk nyomódik, majd heves lökdösés és nyalogatás veszi kezdetét? Vagy esetleg az első megmoccanásunk után izgatott toporzékolás, csaholás és nyüszítő hangok szűrődnek be kintről? Ne legyünk rájuk mérgesek! Csupán jelezni próbálják, mennyire kicsattannak az örömtől, hogy a gazdi végre felkelt és újra együtt lehetnek vele!
 

2.    Nyugalommal tudomásul veszi, hogy elmész otthonról
 

Bár első hallásra kicsit furcsának tűnhet, biztosítalak róla, hogy ez is kizárólag annak a jele, hogy mennyire szeret téged.  Kedvenced feltétel nélkül megbízik benned, és tudja, sosem fogod őt elhagyni. Bár minden reggel elmész, minden este haza is érkezel. Amikor szép csendben elfoglalja a kis kuckóját, bemegy a házikójába, vagy elvonul máshova miközben húzod a cipődet, nem érzelmi zsarolásból vagy mély sértődöttségből teszi ezt. Csupán elfogadja és tiszteletben tartja döntésedet, hogy elhagyod a házat. Szóval ne búslakodjunk vagy érezzünk bűntudatot ilyen esetben, inkább legyünk büszkék kutyuskánkra!

hirdetes

3.    Folyamatosan a sarkadban van

Ugye sokszor előfordult már, hogy sietned kellett volna, ám kedvencedben bukdácsolva mérgelődtél, hogy miért van folyton láb alatt? Azt hiszem, ez napi rutin minden gazdinál. Bár sokszor rájuk pirítunk emiatt, hogy miért állnak mindig az út közepére vagy miért nem hagyják, hogy normálisan tudjunk közlekedni – ilyenkor jusson eszünkbe: nekik mi vagyunk az egyetlen a világon, ami fontos. Éppen ezért folyamatosan velünk akarnak lenni, részesei szeretnének lenni az életünk minden percének. Hát nem édesek? 

4.    Neked dől

A kutyáknak ugyan úgy, mint az embereknek, szükségük van az érintésre. Éppen ezért keresik a kontaktus bármilyen formáját szeretett társukkal: feléd rohannak és majd feldöntenek, simogatás közben szinte ráülnek a lábadra, vagy csak simán neked dőlnek, mint egy falnak. Bármit megtesznek, csak érezzék testükön a közelségünket. Azt hiszem, ennek a szeleburdi, ámde szívmelengető gesztusnak kevesen tudnak ellenállni!

hirdetes


5.    Odaviszi neked a kedvenc játékát

A kutyák sokszor olyanok, mint a gyerekek: szükségük van a folyamatos figyelemre és a közös játékra. Ám nem mindig a hancúrozás az oka annak, hogy kedvenced szinte a kezedbe nyomja az aktuális kedvenc tárgyacskáját. Sokkal inkább szeretné kifejezni azt, hogy feltétel nélkül szeret és tisztel téged, és ami az övé, az a tied is, akármennyire is ragaszkodik ahhoz a játékhoz. Legyél hálás és büszke, hogy egy ilyen csodálatos ebbel oszthatod meg az életedet! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pogány madonna

  Az egyik leghíresebb magyar filmről van szó. A Pogány Madonna 1980-ban forgatott,... Tovább

Törcsvári kastély

Törcsvári kastély: Brassótól 30 km-re, Törcsvár falu mellett helyezkedik el a törcsvári... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok
X
Kövess minket facebookon!