hirdetes

Szereted azt az igazi, ’pub’ hangulatot? Akkor ezt az 5 budapesti helyet imádni fogod!

Rékka
5 budapesti pub

Hétker Pub

A Hétker Pub frekventált helyen, a belváros szívében található, a Blaha Lujza téri metrómegállóhoz közel, mindössze egy percnyi sétára. De számos más villamos- és buszmegálló is található a környéken, így biztos, hogy bárhonnan érkezz is, könnyedén rájuk fogsz találni. Ez a hely Budapest egyik legolcsóbb és legpénztárca kímélőbb pubja, ami a klasszikus pubok esetében meglehetősen ritka, főleg a fővárosban, főleg a belvárosban, főleg a bulinegyedbe. Mindenféle események, témaestek is szoktak itt lenni, most kedden, június 22-én például karaoke estét tartanak.

Kandalló Pub

A Kandalló Pub a Kertész utcában található, nevét az egykor itt működő kandallóüzlet után kapta. A családias hangulatot nemcsak a nevében őrzi, ugyanis a csodálatos kiszolgálás biztos, hogy feldob minden ide szervezett találkát. A hely nagy, többszintes, galériás, szóval ide bátran szervezhetünk akár tízfős találkákat is, a változatos sörkínálat mellett a konyha is elég erős, a sörkorcsolyák mellett komolyabb fogások is szerepelnek az étlapon.

hirdetes

+1 Krak’n Town Steampunk Saloon

És jöjjön akkor plusz egy, ami lényegében mindentől elüt, ugyanakkor elképesztő élményt nyújt: ez a Krak’n Town Steampunk Saloon. Ez egy durván csinos egység Budapest látványosan bimbózó központi bohém negyedében, a Rákóczi tér környékén. Akár ismered a steampunk stílust, akár itt ismered meg, közel és távol még egy ilyet nem találsz. Azért ajánlom, mert bravúros és egyetlen képviselője eme stílusnak a városban. Viktoriánus-ipari forradalmi kor tematikájú sci-fi világot idézi meg megjelenésében (fogaskerekek, léghajók, óriási kraken a mennyezeten, stb.), és a kocsmához írt saját folytatásos, fiktív történetben. Emellett 23 sörcsapra és ínyenc, szinte “fine dining” kocsmakajákra és gyakori eseményekre bukkanhatsz itt. Ha szereted a színes, izgalmas, múltat idéző, ugyanakkor a jelen modernitásával ötvözött kavalkádot, ez a hely garantáltan nem fog csalódást okozni! Ha mindenképpen hasonlítanom kellene valamihez, akkor a londoni Camden Town -hoz tudnám.

hirdetes

Te szereted a pubokat?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékcsőrű réce

Kékcsőrű réce: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat. A kékcsőrű réce vagy... Tovább

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Kirándulás Magyar Magyarország Retró Szórakozás