hirdetes

5 budapesti Vintage bolt, a romantikus elegancia szerelmeseinek

Rékka

Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódított magának a Vintage stílus, visszacsempészve a romantikát, a bájt a modern társadalomba. Vannak, akik a könnyed eleganciája miatt kedvelik, mások inkább a környezetbarát, fenntartható divatot választják a fast fashion boltok helyett. Ha te is szeretsz kincsekre vadászni, egyedi és különleges holmikat hordani, vagy csak környezettudatosan szeretnél ruházkodni, az alábbi öt bolt tökéletes a számodra!

5 romantikus budapesti Vintage bolt

1. Vintage- bolt: Hagor

A Teréz körút 7-es szám alatt található a Hagor nevű vintage és second hand boltocska, amelynek kirakata minden szemet magára von. Igazán csodálatos hely ez; nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy természetes anyagú ruhákat áruljanak, nyáron len, vászon, pamut, télen isteni kasmír- és gyapjúpulcsik találhatók a kínálatban. Továbbá, ez a boltocska, mely egyébként egy családi vállalkozás, újrahasznosító bolt is, mely bizományi rendszerben is működik, vagyis ruhabevétel is van náluk. Ennek időpontjáról a honlapon és a közösségi médiában is előre szoktak szólni. Sőt, még webshopuk is van, mely hetente többször is frissül!

2.Vintage- bolt: Szputnyik Shop - D20

A Szputnyik a Dohány utcában található, a 10. szám alatt. A boltokban komoly vintage szekciót találunk, férfi- és női darabokat is – zubbonyok, szoknyák, csodás színes blúzok, táskák, de a szezont követő cipőválaszték – Martens vagy épp Converse, Vans – is bőséges. A webshopjukban az új, streetwear jellegű cuccok mellett megtaláljuk persze a régebbi darabokat is.

hirdetes

3.Vintage- bolt: Typo Showroom

A Typo Showroom a Krúdy Gyula utca 9. szám alatt található, és alaposan átválogatott női-férfi ruhákat találni itt. A sportos, Adidas Originals vagy régi olimpiák promós ruháin túl igazi nagy nevek, mint a Versace, a Marimekko is felbukkan, nem is beszélve a Burberry ballonkabátokról. A kínálat nemcsak igényes, de nagyon változatos és színes is.

4.Vintage- bolt: Konfekció

hirdetes

A Víg utca 20. alatt található a Konfekció nevű bolt, a Rákóczi térnél. Egyfelől ez a bolt a környék megújulásának egyik mozgatórugója volt, emellett az itt található darabok is igazán egyediek és különlegesek. Vannak itt glam, trash, és egyedi készítésű darabok, pongyolák, otthonkák, sőt, mára már megszűnt magyar ruhagyárak termékei is. A Konfekció nagyszerűsége abban rejlik, hogy nem veszi magát komolyan, de valahol mégis átgondolt és felelősségteljes.

5.Vintage- bolt: LoveBug Vintage

A LoveBug Vintage a Margit körút 62-es szám alatt rejtőzik. Ebben a butikban nagyon változatos a kínálat, a kis szériás, egyedi darabok mellett igazi ritkaságokat, különlegességeket is találhatunk: a ruhák mellett rengeteg ékszer, kiegészítő várja gazdáit. Retró Adidas pulcsik, susogós dzsekik, vintage farmerek, zenekaros pólók, meg persze az elmaradhatatlan Martens bakik és nyáron Birkenstock papucsok is felbukkannak. A holmik nagyrészt külföldi bolhapiacokról, vintage vásárokról jönnek, így ömlesztett, kommersz áruba nem futhatunk bele.

Te is Vintage-rajongó vagy? Örömöd leled a szép képekben? Esetleg hirtelen nem tudod, melyik stílusról is van szó? Minden esetben érdemes megnézni az alábbi galériánkat!

Te szereted a Vintage-stílust?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A jurta

A jurta: Magyar testvérnépek egyik hagyományos lakóépülete a jurta. Szerte a Kárpát-medence... Tovább

Keleti Pályaudvar

Keleti Pályaudvar: Fővárosunk egyik fejpályaudvara, melyet még az 1800-as évek végén... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyar Magyarország Retró Szórakozás