hirdetes

5 egyetemmel is szerződést kötött A WizzAir!

EG

Ismeritek A WizzAir légitársaságot? Ez egy magyar hátterű, fapados járatokat indító légitársaság – biztos sokatok repült már vele. Mint kiderült, a légitársaság szerződést kötött 5 magyar egyetemmel is – de vajon miért? 

Ezért köt szerződést a WizzAir 5 egyetemmel is!

 Az Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a lengyel Chelm Állami Egyetem, az Észt Repülési Akadémia és a Vilnius Gediminas Műszaki Egyetem korábban már megszerezték a Wizz Air tanúsítványát arról, hogy jó szakmai színvonalon képzik a repülési szakembereket. Mostantól az öt egyetemről kikerülő szakemberek automatikusan meghívást kapnak a Wizz Air képzési programjaiba.

De miről is van szó itt pontosan? Az egyetemek fejlődése mindig is kéz a kézben járt a vállalkozások fejlődésével – támogatták egymást. A piaci szereplők pénzzel és különféle egyéb támogatásokkal ösztönzik az egyetemet, hogy cserébe jól képzett szakemberekezt kapjanak, akikezt aztán alkalmazni tudnak! A következő oldalon eláruljuk ennek a részleteit! 

hirdetes
Ezért köt szerződést a WizzAir 5 egyetemmel is!

Diderick Pen ügyvezető alelnök az aláírás után az MTI-nek elmondta, ez nem automatikus felvétel a légitársasághoz, de előnyt jelent. Jelezte, hogy csak 2017-ben 14 új repülőgép kerül a flottába és 180 pilótát, valamint 360 légiutas-kísérőt vesznek fel, ezért is szükség van az egyetemekkel való együttműködésre.


    Elmondása szerint öt év múlva a Wizz Air pilótáinak száma a tervek szerint a mostani 850-ről 1500 fölé emelkedik, ezért az egyetemek mellett kadétiskolákkal is együttműködési megállapodásokat kötnek és a piacról is szereznek majd szakembereket.

hirdetes


    Az ő képzésük és a meglévő pilóták továbbképzésének biztosítása érdekében a Budapesten lévő két Airbus A320 szimulátor mellé egy harmadikat is beszereznek, erről a közelmúltban aláírták a szerződést, az eszközt 2018-ban üzemelik be.

Hát nem remek, hogy végre konkrét előrelépést tapasztalunk a magyar légifuvarozás életében? Szerintünk ez egy olyan kapcsolat amiből mindenki csak profitál: a légitársaság megbízható mukaerőt kap, az egyetem forrást, mi pedig egyre jobb szinvonalú szolgáltatást! 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Somlói galuska

Somlói galuska: kétség kívül az egyik leghíresebb desszertünknek számít. Magyarország... Tovább

Balaton

A Balaton a magyarok kedvenc üdülőhelye nyaranta, a magyar tengernek is szokás... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyarország Utazás