hirdetes

Itt a 20 fok, lehet menni vártúrákra! – 5 festői vár tavaszi kirándulásokhoz

ZH

Végre itt a jó idő, így érdemes a hétvégéket a szabadban tölteni egy-egy kirándulás alkalmával. Ehhez mutatunk most 5 festői várat!

Gyönyörű várak gyönyörű tavaszi napokra

Gyönyörű várak gyönyörű tavaszi napokra


Ahogy beköszönt a tavasz, egyre többen vágyunk arra, hogy a szabadban töltött időt egy kis kalandos felfedezéssel töltsük. Ha te is szeretsz új helyeket felfedezni és lenyűgöző történelmi emlékeket megtekinteni, akkor ne keress tovább! Összegyűjtöttük neked az öt legfestőibb várromot és palotát, amelyek könnyen elérhetőek egy tavaszi kirándulás alkalmával. Tarts velünk, és fedezd fel a lenyűgöző tájakat és történelmi emlékeket, amelyek várják, hogy felfedezd őket!


________________________________________
1. Kékkő vára - Szlovákia misztikus ékszere

kékkő vára


Kékkő, a kis szlovák település mindössze kétórányi autóútra található Budapesttől. Dimbes-dombos környezet, kálvária és egy szép templom keretezi a nem mindennapi épületegyüttest, ami tulajdonképpen egy várrom és egy palota összefonódása. A történelem viharai nem kímélték. A 12. században épült, mai formáját 1730-ban nyerte el. 2002 óta a Szlovák Nemzeti Múzeum egyedülálló kiállítása, a Bábkultúrák és Játékok Múzeuma található benne. Kékkő vára éppen felújításon esik át, de a kiállítások így is látogathatóak. A tárlat feliratai angol és szlovák nyelvűek, vezetés pedig óránként indul nyitvatartási időben.

hirdetes________________________________________
2. Somoskő vára - A Karancs-Medves-vidék gyöngyszeme

somoskő vára


A Karancs-Medves-vidéken található Salgó és Somoskő vára mindkettő fantasztikus panorámában részesít minket. Utóbbi már csak azért is nagyon érdekes, mert ugyan Magyarországról indulva sétálunk fel hozzá, a bejáratát már Szlovákiában találjuk. A vár tövében ál az úgynevezett Petőfi-kunyhó, ami a költő 1845. június 12-én tett somoskői látogatásának állít emléket. A somoskői várról fantasztikus kilátás nyílik a környékre.


________________________________________
3. Fraknó vára - Burgenland jelképe

fraknó vára


Ha Sopronban vagy a Fertő tó környékén jársz, és szereted az izgalmas történelmi helyszíneket, ne hagyd ki az Ausztriában található Fraknó várát. Az egyik leggazdagabb kiállítási anyaggal bíró vár az itt felsoroltak közül. Egyedülállóan gazdag történelmével és sokszínű kiállításaival bűvöli el látogatóit.

________________________________________
hirdetes
4. Füleki vár - A múlt és a jelen találkozása


A Füleki vár jelentős felújításon esett át, így ma már teljes pompájában tündököl. A történelmi emlékhely könnyen elérhető Magyarországról, és lenyűgöző kilátást nyújt a környező tájra. A vár története évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza, és izgalmas történeteket rejt magában.

________________________________________
5. Léka vára - A misztikum és a romantika otthona


A kőszegi Léka vára egy misztikus és romantikus helyszín az osztrák határ közelében. A várat rendkívüli története és lenyűgöző építészete teszi különlegessé. A látogatók számára izgalmas felfedezésre váró látnivalókat kínál, amelyek között egyedülálló kiállítások és mesés panoráma található.

________________________________________
Ha szeretnéd felfedezni ezeket a lenyűgöző helyszíneket, ne habozz, indulj el egy tavaszi kirándulásra, és merülj el a történelem és a természet szépségeiben!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Májusfa

Májusfa: régi népi szokás jelképe, mely a tavaszi ünnepkör jellegzetes jelképe volt. A... Tovább

Puliszka

Puliszka:  A puliszka kukoricalisztből készült kásás étel. Az étel neve a 17.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Külföld Magyarország Programajánló
X
Kövess minket facebookon!