hirdetes

5 szuper kirándulóhely Budapest környékén, ahol kicsit kikapcsolhatsz

VN

Aki a fővárosban él az jól tudja, hogy mennyi pozitív energiát jelent egy kicsit kiszakadni a nyüzsgő városi forgatagból, és a természetben megpihenni egy kicsit. Ha te is unod már a hétköznapi zsivajt, az állandó pörgést, a nagy zajt, akkor van számodra 5 szuper helyünk! Mutatunk 5 kirándulóhelyet Budapest környékén, amit neked is megéri meglátogatni, hogy kicsit kikapcsolj, és felfrissülj! Felejtsd el egy kicsit a Margitszigetet, és a Gellért hegyet, és fedezd fel ezeket a csendes kirándulóhelyeket Budapest környékén!

5 eldugott kirándulóhely Budapest környékén

#1: Kirándulóhelyek Budapest környékén: Róka-hegyi kőfejtő

Valahol azt olvastam, hogy ezt a helyet Budapest Grand-Canyonjának tartják számon, nem minden ok nélkül! Egy igazi kis kikapcsolódás, és örökreszóló élmény. Nemcsak autóval, hanem a Szentendrei hévvel is könnyen megközelíttető, a Hegymászó utcánál egyszerűen csak követni kell a piros jelzést, majd megmászni a hosszú lépcsősorokat.  Monumentális látvány fogadja itt a kirándulókat, Budapest egykor volt legnagyobb mészkőbányája tárul itt a szemük elé, a maga gazdag élővilágával: gyapjas gyűszűvirág lehet itt találkozni, ami nagyon különleges, hiszen Pesten ezenkívül csak a Péter-hegyen található, de vannak ragadozómadarak, és denevérfészkek is. A szikla tetejéről pedig csodás kilátás nyílik, nem érdemes kihagyni!

hirdetes

#2: Kirándulóhelyek Budapest környékén: Pilisi Egri vár másolat

Igen jól olvasod! A Budapestieknek nem kell Egerig menni, hiszen bár kevesen tudják, de a Pilisben van egy másolata a méltán híres Egri várnak. Méghozzá a Nagy-Kevély délnyugati lejtőjén, Pilisborosjenő határában fekszik, közel a Teve-sziklához és az Országos Kéktúra útvonalához. A várat még 1960-ban építették, méghozzá az Egri csillagok megfilmesített változatának a forgatásához. Bár a várrom nem az az igazi várrom, amit a történelem szomorú sorsfordulói alakítottak ki, mégis sokan zarándokolnak el ide, amit meg is értünk, hiszen ez végül is egy forgatási helyszín, amit páratlan szépsége, és egzotikuma miatt választottak ki anno. A gyerekek is kiélhetik itt játékos szenvedélyüket, és igazi várvédőként járhatják be a filmes helyszínt. Megközelítés: az autót a Házi-réti-horgásztónál (brit katonai temetőnél) lehet leparkolni, innen gyalogosan van lehetőség folytatni az utat. A várat körbe sétálni 10 kilométeres túrát tesz ki, melynek során megcsodálható a Teve-szikla, a Pilisborosjenői tanösvényt, Köves-bérc, valamint a Balázs-lépcső homoklépcsői is. 

hirdetes
 

Ez is érdekelhet: 5 izgalmas város Budapesttől pár kilométerre

További izgalmas kiránduóhelyekért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna-Ipoly Nemzeti Park

Duna-Ipoly  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. A Duna–Ipoly Nemzeti Park... Tovább

Vörösmarty tér

Vörösmarty tér: A budapesti Vörösmarty tér az V. kerületben, a Váci utca, a Deák Ferenc... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!