hirdetes

5 szuper kirándulóhely Budapest környékén, ahol kicsit kikapcsolhatsz

VN
5 eldugott kirándulóhely Budapest környékén

#3: Kirándulóhelyek Budapest környékén: Naplás-tó

Egy kis vizes kiránduló hely, Cinkota szomszédságában. A Naplás-tó a főváros legnagyobb kiterjedésű állóvize, még 1978-ban, a Szilas-patak vizének felduzzasztásával jött létre. Nagy terület, ahol lehet sétálni, piknikezni, tollasozni, szaladgálni a gyerekekkel, de akár horgászni is, vagy felfedezni az igen gazdag növény-, és állatvilágot: a Naplás-tó közvetlen környékét, a Szilas-patak menti lépréteket vagy a Cinkotai parkerdőt is magában foglaló, mintegy 150 hektárnyi természetvédelmi területet, ami közel 150 madárfajnak ad otthont, de akár még mocsári teknősökkel is találkozhatunk. De tekerhettek egyet a Szilas patak mentén újonnan átadott mintegy 5 km hosszú bicikliúton is! A 46-os busszal nagyon egyszerűen meg lehet közelíteni!

hirdetes

#4: Kirándulóhelyek Budapest környékén: Ördög-orom

Az Ördög-orom Budapest szívében található, de sokan nem tudnak létezéséről, talán ez is a varázsa az egésznek. A 12. kerület eldugott részében található, közel 10 hektáros védett terület, ahol 44 ritka, védett, hazai növényünk és számos különleges állatfaj is található, egy kis kikapcsolódásra, a városi forgatag elől elmenekülésre nincs is tökéletesebb hegyszín, azt hiszem! A legmagasabb pontja 317 méter magas, ahonnan jó időben belátható nemcsak a Gellért-hegy, valamint a Széchenyi-hegy de még a Tétényi-fennsík is. Ha pedig a nagy túrában megéheztetek volna, akkor van néhány szuper budapesti étterem is a környéken. 

#5: Kirándulóhelyek Budapest környékén: Holdvilág-árok

Pomáztól körülbelül 6 kilométerre található a Pilis legnépszerűbb kirándulóhelye. Egyes feltevések szerint ezen a területen állt egykor Attila városa, míg egy másik feltételezés szerint Árpád fejedelmet temették el itt, bárhogyan is legyen, legendás egy hely, meg kell hagyni. Az árok valójában egy patak medre, ami olvadáskor vagy esők idején levezeti a hegyről a vizet. Érdemes száraz, csapadéktól mentes időben nekivágni a túrának. A Holdvilág-árok hossza körülbelül 1,2 kilométer, gyalogosan Kiskovácsi vagy Lajos forrás felől közelíthető meg.

hirdetes
 

Van még néhány tuti kirándulós tippünk ezeken felül is!

Magyarország legjobb kilátóhelyei: Összegyűjtöttük a 10 legszebb kilátót Magyarországon

Magyarország legszebb templomai, amiket egyszer neked is látnod kell

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kásás Tamás

Kásás Tamás: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Kásás Tamás háromszoros olimpiai... Tovább

Olimpia

Olimpia: a sportok összcsúcseseménye.Az olimpiai játékok több sportágat magába foglaló... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!