hirdetes

5 könyv a szeptemberi bekuckózásokhoz - Szeptemberi könyvajánló

ZH

Az ősz beköszöntével nemcsak a hűvösebb időjárás érkezik, hanem az új könyvek szezonja is megkezdődik. A következő hónapokban rengeteg izgalmas olvasnivalóval találkozhatsz a könyvesboltok polcain, és most megmutatjuk a szeptemberi könyvajánlónkat. Ne hagyd ki ezeket a remek könyveket, amikkel garantáltan kellemesen eltöltheted az estéidet bekuckózva!

könyvajánló

Könyvajánló szeptemberi bekuckózáshoz

Ahogy az ősz beköszönt, és a levelek lassan elkezdenek lehullani a fákról, nincs is jobb alkalom arra, hogy egy jó könyvvel a kézben bekuckózzunk egy meleg takaró alá. Az új évszak új lehetőségeket hoz olvasmányaink terén is, és most bemutatjuk a szeptemberi könyvajánlónkat, hogy segítsünk megtalálni azokat a könyveket, amikkel szívesen töltöd majd az estéidet. Az alábbiakban öt kiváló kötetet találsz, melyek garantáltan elvarázsolnak és elgondolkodtatnak az őszi hónapokban.


1.    Elif Shafak: "Éva három lánya"


Elif Shafak legújabb regényében Peri, egy gazdag házasságban élő asszony éppen Isztambulba tart vacsoravendégségbe, amikor egy koldus majdnem kitépi a kezéből a táskáját. Az eset során kiesik egy fénykép, ami három fiatal nőt és egy egyetemi oktatót ábrázol, és évtizedekkel korábban készült Oxfordban. A könyv a hűségről, barátságról, szerelemről és árulásról szól, és Shafak egyedülálló stílusával tárja elénk a szereplők érzelmi világát.


2. Kiley Reid: "Micsoda idők"

hirdetes


Alix Chamberlain egy sikeres és gazdag blogger, aki mindig tudja, hogy mit akar, és szinte mindent el is ér. Emira Tucker viszont megélhetési problémákkal küzd, és az életének irányát sem találja. Alix élete keresztezi Emira útját, amikor a fiára vigyázó személyzet részeként megismeri őt. A regény részben a rasszizmusról, társadalmi osztályokról és az ebből fakadó problémákról mesél, és kiválóan ábrázolja a két nő karakterének fejlődését.

3. Tove Ditlevsen: "Gyerekkor"


hirdetes
Tove Ditlevsen a dán irodalom egyik meghatározó alakja, és a "Gyerekkor" című könyve az év egyik legjobb könyvének számít. Az önéletrajzi sorozat első kötetében Ditlevsen őszinte hangon meséli el életét, beleértve a felnőtté válás, barátság és kísérletezés fontos pillanatait. A könyv iróniával fűszerezett olvasmány a fiatalok és az örökifjúak számára.


4. Rachel Cusk: "A vendégház"


Rachel Cusk regényében M. meghív egy híres művészt vidéki otthonába, hogy ott alkothasson. A művész alkotásai lenyűgözik a középkorú nőt, és úgy érzi, hogy azok közelebb viszik őt az élet rejtélyéhez. Azonban idővel a művész jelenléte nyomasztóvá válik a család számára, és M. kénytelen szembenézni az életével kapcsolatos kérdésekkel. A regény női sorsokról, a férfi és női szerepekről és a kapcsolatok bonyolultságáról szól.

5. Leila Mottley: "Éjjeli árnyak"


Leila Mottley regénye egy valós eseményekből inspirálódott történetet mesél el, ami 2015-ben Oaklandben játszódott. A rendőrség tagjai kihasználták és sakkban tartották egy kiskorú lányt, majd az ügyet próbálták eltussolni. Az írónő a kiszolgáltatott lány szemszögéből mutatja be az eseményeket, és a könyv azokról az emberekről szól, akik gyakran csak sodródnak az eseményekkel, és nincs lehetőségük arra, hogy megváltoztassák a sorsukat.

Ezek a könyvek remek választások a szeptemberi bekuckózásokhoz. Válogass közöttük, és élvezd az őszi estéket egy jó könyv társaságában!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

Árpád híd

Árpád híd: Budapest főhídjainak egyike. Az Árpád híd Budapest egyik közúti Duna-hídja... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás