hirdetes

5 magyar csillagvizsgáló, ahonnan elképesztő látványt nyújtanak a hullócsillagokat

ZH

Magyarországon számos csillagvizsgáló vár rád. Íme öt kiváló helyszín, ahol élményekben gazdag lehet a hullócsillagok megfigyelése!

csillagvizsgáló

5 csillagvizsgáló Magyarországon, ahonnan kémlelhetjük a hullócsillagokat


Ahogy beköszönt az új év, és a téli égbolt ragyogó csillagokkal tűzdelt sötétsége elbűvöl bennünket, Magyarországon számos csillagvizsgáló kínál kivételes lehetőséget a hullócsillagok megfigyelésére. Gyenesdiástól Debrecenig, ezek a helyszínek nemcsak a csillagok világába kalauzolnak el minket, de élményekkel teli programokat is kínálnak a kíváncsi égi szemek számára.

1.    Agóra Tudományos Élményközpont – Debrecen

Az Agóra Élményközpont interaktív eszközökkel és kísérletekkel közelíti meg a tudományt. A planetárium kupolájában a "Földtől a Világegyetemig" show során bepillanthatsz az űrkutatás, a bolygók és a csillagok életének, valamint az ember és a világűr kapcsolatának történetébe.

2.    Pannon Csillagda – Bakonybél

A bakonyi csillagvizsgáló 800 négyzetméteren várja a látogatókat. A Planetárium nagyfelbontású ismeretterjesztő filmeket vetít, és különlegességek közé tartozik a kiállított szkafander, a Mars űrszonda másolata és a tűzgömb-terem.

hirdetes

3.    Piszkéstetői Obszervatórium – Mátraszentimre

A Piszkéstetői Obszervatórium Magyarország legnagyobb és legjobban felszerelt csillagvizsgálója. Itt hetente hat alkalommal csillagászok kalauzolják a látogatókat, bemutatva a tevékenységüket és az obszervatórium kínálta lehetőségeket.

hirdetes

4.    Kecskeméti Planetárium – Kecskemét

A Kecskeméti Planetáriumban 3D vetítések, lézershow, távcsöves bemutató, interaktív programok és oktatóesemények várják a látogatókat.


5.    Zselici Csillagpark – Zselickisfalud

Az Európa első Nemzetközi Csillagoségbolt-parkjában található Zselici Csillagpark nappali és éjszakai programokkal készül, beleértve különböző kiállításokat, csillagnéző túrákat és távcsöves bemutatókat.

A park területén kialakított kilátópontok és megfigyelőhelyek a környező erdős területtel együtt teljes mértékben elnyelik a külvilág fényeit, így a látogatók a szabad szemmel nem látható részleteket is megfigyelhetik a csillagos égbolton. A szervezett csillagnéző túrák során a helyi szakemberek és csillagászok kalauzolják a résztvevőket, és érdekes tényekkel szolgálnak a csillagokról, csillagképekről és az égi objektumokról.

A Csillagpark széles skálájú nappali és éjszakai programokat kínál, melyek között szerepelnek kiállítások, csillagnéző túrák és távcsöves bemutatók. A látogatók számára ezek a rendezvények lehetőséget biztosítanak a csillagászat iránti érdeklődésük mélyítésére és a csillagok világának közelebb hozására.

Ha távolabbra is el szeretnél merészkedni, keresd fel ezeket a kivételes magyar csillagvizsgálókat, és élvezd az égi jelenségek lenyűgöző látványát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Lúdas Matyi

A Lúdas Matyi 1977-ben bemutatott magyar rajzfilm, amely Fazekas Mihály azonos című költeménye... Tovább

Gömböc

Gömböc: az egyik leghíresebb újkori magyar találmány. A gömböc egy különleges matematikai... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás