hirdetes

5 nárciszmező, ahonnan haza is vihetsz a gyönyörűségekből

ZH

A tavasz egyik legcsodálatosabb jelensége a virágok kibontakozása. Hazánkban számos helyen találhatóak olyan virágoskertek, ahol a látogatók nemcsak gyönyörködhetnek a virágok szépségében, hanem akár nárciszszedésre is lehetőségük van. Az alábbiakban öt ilyen helyszínt mutatunk be.

nárciszszedés 2024

1. Kápolnásnyék, Koczor Pincészet


A Koczor Pincészet birtokán található egy csodálatos nárciszmező, ahol a látogatók március és április hónapban szedhetnek nárciszt. A virágmezőt követően érdemes betérni a pincészetbe, ahol a finom borok mellett helyi termékeket is vásárolhatunk.

2. Badacsony, Szent György-hegy

A Szent György-hegyen található szőlőskertek között megbúvó nárciszmező minden év tavaszán lenyűgöző látványt nyújt. A látogatók szabadon szedhetik a virágokat, majd a közeli borászatokban megkóstolhatják a helyi borokat.

3. Tihany, Belső-tó

hirdetes

Tihany legszebb virágoskertje a Belső-tó környékén található. A tavaszi hónapokban a kertben számos virág nyílik, köztük a nárcisz is. A virágokat a kertben szabadon lehet szedni, majd a közeli éttermekben és cukrászdákban ízletes ételeket és süteményeket kóstolhatunk.

4. Kiskunlacháza, Tájház és Múzeum

hirdetes

A Kiskunlacházán található Tájház és Múzeum kertjében márciusban és áprilisban nyílnak a nárciszok. A kertet szabadon lehet látogatni, és a virágokat is szabadon lehet szedni. A múzeumban a régi idők hangulatát érezhetjük át.

5. Bács-Kiskun megye, Mezőtúr

Mezőtúr városában hagyományosan minden évben megrendezik a Nárciszünnepet. A városban számos nárciszmező található, ahol a látogatók szabadon szedhetik a virágokat. A Nárciszünnepen számos program várja a látogatókat, így érdemes a városban több napot tölteni.

További helyek, ahol még nárciszt tudtok idén szedni:

  • Kőröshegyi levendulás
  • TulipGarden
  • Bálinték Kertészet
  • MagyarProvence Levendulabirtok
  • A kert – Nyírteleken
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Számítógép

Számítógép: A modern számítógép alap elveit Neumann János fektette le. Számítógépnek... Tovább

Május

Május: az év ötödik hónapja, a szerelem időszaka. A tél elmúltával és a jó idő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!