hirdetes

5 nyári édesség, amit elkészíthetsz otthon a kánikulában!

Rékka
Isteni nyári finomságok, amiket ki kell próbálnod!

Bounty Panna Cotta barackos raguval

Számomra tipikus nyári íz mind a kókusz, mind pedig a barack – ezért is rajongok annyira ezért a finomságért!

Hozzávalók

A panna cottához:

•    2,5 dl kókusztej
•    1,5 dl habtejszín
•    1 csomag zselatin
•    2 ek cukor
•    5 dkg csokoládé
•    4 tk vaj
•    4 tk kókuszreszelék

A raguhoz:

•    1 db mangó
•    1 db őszibarack
•    1,5 ek cukor
•    1/2 rúd vanília kikapart magjai
•    mentalevél

Elkészítés

A kókusztejet összekeverjük a tejszínnel, egy lábasba öntjük a cukorral, és felforraljuk. A zselatint 1/2 dl forró vízben felolvasztjuk, a cukros tejhez keverjük, és levesszük a tűzről. 4 szufléformát kiöblítünk vízzel, és elosztjuk bennük a kókuszos tejszínt. A hűtőbe tesszük, amíg megdermed. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk a mikróban. A már megdermedt, kihűlt panna cottát óvatosan tányérra borítjuk, és a tetejükre kanalazzuk a langyosra hűtött csokit. Mindegyiket megszórjuk kókuszreszelékkel, és a hűtőbe tesszük dermedni. A mangót és az őszibarackot meghámozzuk, a húsukat apró kockákra vágjuk. Egy kis lábasban a cukorral és a vaníliával alacsony lángon 5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. Fogyasztás előtt a megdermedt panna cottákat kivesszük a hűtőből, melléjük kanalazunk 2 ek gyümölcsragut, és mentalevéllel díszítjük.

hirdetes

Brazil jegescsokoládé

Hozzávalók

•    5 dkg csokoládé (főző)
•    4 ek cukor
•    2.5 dl feketekávé (erős, forró)
•    7 dl tej
•    2 dl habtejszín

Elkészítés

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot. Beleöntjük a kávét, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a tejet, és 10 percig főzzük. Jól behűtve, tejszínhabbal tálaljuk. Nem különösebben bonyolult édesség, mégis, megrögzült kávé és csokoládérajongóként a nyár folyamán legalább 2 hetente elkészítem!

hirdetes

Mentás-gyömbéres dinnyekoktél

Elsőre azt hiszed, most egy italról lesz szó, de valójában ez inkább gyümölcssaláta, amit nagyon is jólesik a nyári hőségben elmajszolni! Nézzük hát, hogyan lehet villámgyorsan elkészíteni!

Hozzávalók

•    1 kg görögdinnye
•    2 cm gyömbér (friss)
•    1 db lime (leve és reszelt héja)
•    1 csokor menta (kisebb)
•    2 ek méz
•    4 ek fehér rum (ízlés szerint)

Elkészítés

A dinnyét vagy kisebb kockákra vágjuk, vagy ha van gömbkanalunk, akkor azzal szép kis golyókat vájunk. A lime héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Hozzáreszeljük a gyömbért. Beletesszük a mézet és a rumot, elkeverjük. A mentát apróra vágjuk, elkeverjük a dinnyével. Leöntjük az ízes-rumos lével, majd koktélospoharakba tesszük. Legalább 1 órát hűtjük, utána viszont neki lehet állni!

Na, neked melyik a kedvenced?

Te is szeretsz ilyesfajta nyári finomságokat csinálni?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kazinczy Ferenc

Kazinczy Ferenc: Kazinczi és alsóregmeczi Kazinczy Ferenc, magyar író, költő, a nyelvújítás... Tovább

1956-os lyukas zászló

1956-os lyukas zászló: Az 1956-os forradalom Magyarország népének a szovjet megszállás ellen... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!