hirdetes

Megmaradt a barackbefőtt? Készítsd el ezt a kevert süteményt 5 perc alatt!

ZH

Megmaradt a vasárnapi ebédről egy kis barackbefőtt, de nem tudod mit készíts belőle? Ezt a pofonegyszerű kevert sütemény receptet 5 perc alatt elkészítheted, és el sem hiszed milyen fantasztikus lesz a végeredmény! Egyszerű, olcsó és gyors elkészíteni! 

barackos sütemény

5 perces kevert sütemény recept barackbefőttből

Biztosan veled is előfordult már, hogy a főzés után megmaradt valamilyen alapanyag, esetleg a vasárnapi ebédből is maradt. Ilyenkor mindig elgondolkozik az ember, hogy valami mást kellene belőle készíteni, mert nem szeretnénk, hogy megromoljon, és kelljen dobni. Ezt a hihetetlenül egyszerűen elkészíthető kavart sütemény receptet is épp így alkottam meg, hiszen hétvégéről volt egy megbontott barackbefőtt a hűtőmben, amiből valami édeset szerettem volna készíteni. 

A legjobb, hogy tényleg 5 perc alatt elkészül, és még olcsó is!

Azóta sokszor készítettem már, mert pillanatok alatt kész van, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és az egész család imádja! Ha épp nem barackbefőtted van, akkor bármilyen más gyümölccsel is elkészítheted, akár befőtt legyen, akár friss gyümölcs! Nyáron én is mindig friss gyümölccsel készítem, télen pedig felhasználom a befőtteket hozzá. A csoki bármilyen lehet, akár a húsvétról megmaradt csokinyuszik is. Ezen kívül csak átlagos alapanyagokra van szükség, amelyek egyébként is megtalálhatóak bárki konyhájában!

hirdetes


Hozzávalók az 5 perces kevert süteményhez:

  • 400 g liszt,
  • fél teáskanál sütőpor,
  • 200 g cukor,
  • 70 g kókuszreszelék,
  • 1 tojás,
  • 50 ml olaj,
  • 350 ml tej,
  • 250 g őszibarack,
  • 100 g csokoládé
hirdetes


Az 5 perces kevert sütemény elkészítése:


A lisztet beleöntjük egy tálba, majd rászórjuk a sütőport, ezután a cukrot, majd a kókuszreszeléket. Hozzáadjuk az egy tojást és az olajat, és felöntjük a fél adag tejjel. Ezután kikeverjük a tésztánkat. Keverés közben adagoljuk hozzá a maradék tejet, hogy tökéletes állagot kapjunk, és csomómentesre tudjuk keverni. Ha összedolgoztuk az alapanyagokat, akkor a felkockázott gyümölcsöt hozzáöntjük és beleszórjuk a kis darabokra tört csokoládét, majd összekeverjük a tésztával.

Vegyünk elő egy 35x25 cm-es tepsit és béleljük ki sütőpapírral, majd az összekevert tésztánkat csak egyenletesen öntsük a kibélelt tepsibe. Egy spatula segítségével még elteríthetjük. Majd egy 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

A sütés alatt a tészta szépen meg fog nőni és aranybarnára sül. Egy tűpróba segítségével ellenőrizhetjük, hogy nem-e nyers a közepe. Ha nem marad rajta tészta, akkor már kész is a süteményünk! Porcukrozzuk meg a tetejét, és már tálalhatjuk is!

Ugye milyen egyszerű elkészíteni ezt az 5 perces kavart süteményt, amiből egy nagy tepsi édes finomság lesz? 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar huszár

Magyar huszár: A huszár a 15. században Magyarországon kialakult könnyűlovassági fegyvernem... Tovább

Aradi vértanúk

Aradi vértanúk: Az aradi vértanúk az a 12 magyar tábornok és egy ezredes voltak, akiket az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!