hirdetes

5 kihagyhatatlan program a fővárosban szeptember 28. és október 2. között

Puskás Rékka

Most már abszolút megérkezett az őszi idő, hűvösebb szelek fújnak, már nem olyan fullasztó a levegő. Tökéletes az idő kiránduláshoz, de azért összegyűjtöttem nektek néhány más típusú, meglehetősen érdekes programot is. Biztos akad közöttük, ami felkelti a kíváncsiságot!

Programok a fővárosban

Anyós suli – Anyósszelidítő

Szeptember 28-án kerül megrendezésre az Anyós suli – Anyósszelidítő nevet viselő program. Ez elsősorban fiatal házasoknak, illetve jegyeseknek lehet érdekes. A központi témák a határaink kialakításának, megtartásának módja, az eltérő időbeosztás és különböző értékrendek nehézségei, valamint a kapcsolati akadályok elhárítása lesznek. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Női túrák az egészség és nőiesség jegyében minden csütörtökön

Szeptember óta minden csütörtökön sor kerül a Budai-hegységben a női túrákra, reggel 9 órától. Ez egy 3-4 órás elfoglaltság, mely során el lehet merülni az őszi erdő gyönyörűségében, miközben nem csak a fizikai erőnlét lesz megedzve, de a léleknek és a pszichének is jó tesz. A túrák a Budai-hegység déli és nyugati peremén vonulnak, a Zsámbéki medencében. Induló helyszínek Budaörsön, Biatorbágyon, Telkin, Budajenőn, Budakeszin és Pátyon vannak.

hirdetes

Hulladék-kaland iskoláknak

hirdetes

Szeptember 30-án a Jókai-kertben kerül megrendezésre a Hulladék-kaland nevű program, elsősorban iskolások részére. A rendezvény célja, hogy a megfelelőirányba mozduljon a gyerekek hulladékhoz való hozzáállása. Játékokkal sajátíthatják el, hogy miért fontos odafigyelni a hulladék-gyűjtésre, valamint azt is, hogy ők maguk mennyit tehetnek a környezetükért.

Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra című konferencia

Szeptember 29-30-án, 9 és 17 óra között részt lehet venni a „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” című konferencián. A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik, és immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által, az Európai Unió Safer Internet Program támogatásával. A rendezvényen 29 előadót lehet majd meghallgatni, és megvitatni velük, milyen veszélyeket tartogat a fiataloknak az internet, és hogy ezekre hogyan lehet felkészülni.

A kép beszél – és most a fotós is - Képmás-est Emmer Lászlóval és Páczai Tamással

Október másodikán a Várkert Bazárban a Képmás fotóinak két meghatározó alkotója lesz a Képmás-est színpadának vendége. Emmer László, a magazin címlapfotósa és Páczai Tamás, a lap képszerkesztője avat be kulisszatitkaiba. Mesélnek a gigastábok munkamenetéről és a világjáró magányos fotós életéről is. Arról is lesz szó, hogyan válik egy modellből fotós, vagy portréfotósból riporter. Arról is szó lesz, mennyiben volt más az analóg fotózás, és mi hiányzik belőle, illetve a valóság és kép viszonyáról is indul diskurzus.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zala megye

Zala megye Magyarország délnyugati csücskében található. Két országgal - Horvátországgal... Tovább

Kalocsai népművészet

Kalocsai népművészet: Ez a művészeti tevékenység a Kalocsa XVIII.–XIX. századi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar
X
Kövess minket facebookon!