hirdetes

5 különleges program januárra a csodálatos téli Balatonon

ZH

Január a Balatonon: 5 különleges program vár mindenkit a tél varázslatos hangulatában, hogy különleges legyen az év első hónapja is!

téli Balaton

5 program januárra a téli Balatonon

A Balaton télen is megőrzi varázsát, és január sem kivétel ez alól. Azon túl, hogy a nyári szezonban ez a magyar tenger milliókat vonz, a téli hónapokban is számos különleges programmal várja látogatóit. Ha a tél szépségeit és a Balaton különleges atmoszféráját szeretnéd megélni, nézd meg az alábbi programokat, amelyek januárban várják az érdeklődőket.

Kenutúra a gőzölgő Hévíz-patakon

A Hévíz-patak télen is egy valóságos csoda, amely kiváló lehetőséget kínál a téli vízitúrák szerelmeseinek. Ezt a varázslatos helyet a Hévízi-tó táplálja, és annak köszönhetően, hogy a patak hőmérséklete 22-25 Celsius fokos, a hideg ellenére sem fagy be. Ez egyedülálló lehetőséget teremt arra, hogy télen is élvezhessük a vízi kalandokat, miközben a patak vizein tündérrózsák és vízililiomok között evezhetünk. A Hévízi-csatorna, melynek vizét szintén a Hévízi-tóból táplálják, az év minden napján ideális helyszín a vízi kikapcsolódásra.

Tehát hagyj magad mögött minden mindennapi gondodat, és fedezd fel a Hévíz-patak téli, vadregényes vízi világát, ahol a hideg sem állhat az utadba, és a vízi kalandok egész évben várják a téli varázslatok kedvelőit.

Az 5 órás Hévízi kenutúrára a jegyet ITT tudod megvásárolni!Arácsi disznótoros – Balatonfüred 2024

2024.     január 13-án Balatonfüreden ismét a finom falatok, a pálinka és a tánc varázsolják el a résztvevőket. Az Arácsi disznótoros és eszem-iszom rendezvény ezúttal a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium udvarán kerül megrendezésre.


Az esemény szervezője, az Arácsért Alapítvány arra kéri a résztvevőket, hogy támogassák a rendezvény zöld kezdeményezését, és hozzanak magukkal kóstolópoharat, tányért és evőeszközt a környezet kímélése érdekében.

hirdetes


A program:


•    12.00: Disznótoros ebéd, az alapítványi pálinka kóstoló és a rendezvény névadó ceremóniája.
•    14:00: Táncház Népek táncainak vezetésével Tímár Lajos irányításával.

A kóstolójegy ára: 3000 Ft/fő, arácsi/füredi lakosoknak: 2500 Ft/fő.

Disznótoros kóstolójegyek elővételben az Arácsi Népház nyitvatartási idejében vásárolhatók (hétfő: 10-18, szerda: 14-18, csütörtök: 10-18).

Cím: Balatonfüred, Hősök tere 1, 8230 Magyarország. Ne hagyd ki ezt a gasztronómiai és kulturális élményekkel teli rendezvényt!


Vince-napi Borünnep – Balatonfüred 2024

Január 20-án ismét élettel teli lesz Balatonfüred a Vince-napi Borünnep keretein belül. A Balatonfüred-Szőlősi Hegyközség borászatai különleges élményekkel várják a látogatókat, pincelátogatásokkal, borkóstolókkal és finom borkorcsolyákkal.

A szezonnyitó eseményen, mely hagyományokhoz hűen zajlik, nem marad el a Vince-napi szőlővessző áldás sem. A résztvevők ezen az ünnepi rendezvényen nemcsak a borok gazdag kínálatából válogathatnak, hanem részesei lehetnek a szőlővesszők áldásának is, ami a természet és a szőlőültetvények védelmére szolgál.

Ne hagyd ki ezt a borral és kultúrával fűszerezett eseményt, ahol a Balatonfüredi Borünnep széles palettáján keresztül élvezheted a térség borkultúráját és hagyományait.


Magyar kultúra napja 2024 – Balatonfüred

hirdetes

Január 20-án nem  csak a borünnep miatt várják ünnepi eseményekkel az érdeklődőket Balatonfüreden a Magyar kultúra napján. A kultúranap ünneplése 1989 óta hagyomány, emlékezve Kölcsey Ferencre, aki ezen a napon, 1823-ban, tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az ünnepi programoknak a Vaszary Galéria és a Szőcs Géza Irodalmi Szalon ad otthont, ahol a résztvevők mélyülhetnek el a magyar kultúra sokszínűségében és történelmében. 

Cím: Balatonfüred, Vaszary Galéria, Honvéd utca, Magyarország. 

Gyere el, és ünnepeld velünk a Magyar kultúra napját ezen a különleges rendezvényen, ahol a múlt és a jelen találkozik a magyar kultúra iránt érdeklődők számára.


Magyar kultúra napja 2024 – Gyenesdiás

A kultúra napját nem csak Balatonfüreden, de Gyenesdiáson is ünnepelhetjük!

Január 22-én Gyenesdiáson ünnepi műsort szerveznek a magyar kultúra napja alkalmából. A rendezvény kezdési időpontja 17 óra, a Községháza ad otthont az eseménynek.

A hagyományoknak megfelelően a település az ünnep alkalmából idén is kiállítást rendez "Gyenesdiás az elmúlt években" címmel, ahol a tavalyi év eseményeit megörökítő fotók keresztül mutatják be a település életét.

Cím: Gyenesdiás, Községháza, Magyarország. 

Gyenesdiáson élvezheted a magyar kultúra napjához kapcsolódó különleges műsort és az elmúlt év emlékeit felidéző fotókiállítást.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Halasi csipke

Halasi csipke: hungarikumnak számít. Nagyon igényes, az egyik leghíresebb magyar kézimunkának... Tovább

C-vitamin:

C-vitamin: Az aszkorbinsav más néven a C-vitamin. A név eredete: a- fosztóképző és... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!