hirdetes

Ezeket a szappanokat te is elkészítheted otthon!

Puskás Rékka

Sok nő szereti az illatos szappanokat, illóolajokat, mert nem csak finom az illatuk, de meg is nyugtatják a környezetükben lévőket. Emellett a fürdőszoba esztétikai értékét is növelik, hiszen gyakran bájosak, igényes csomagolásban, helyes kis masnival. Manapság már otthon is könnyedén készíthetünk gyönyörű szappanokat, nem is kell hozzá sok dolog, és egyáltalán nem bonyolult. Ebben a cikkben öt olyan szappankészítési módot mutatok, amit bárki meg tud csinálni otthon.

Szeretsz szappant készíteni?

Az alapkellékek közé tartozik a szappan bázis, ezt meg kell venni, nem lehet elkészíteni. Kapható belőle olyan, ami tejfehér lesz kész állapotában, és olyan is, ami áttetsző. Ezek közül van, amelyik olvasztható mikróban, de a legtöbbet a csokoládéhoz hasonlóan, gőz fölött kell megolvasztani. Ezen kívül különböző illatú illóolajokat is be kell szerezni, esetleg egyes fűszereket, mint a fahéj, a szegfűszeg, esetleg mák, vagy méz. Kell még ételfesték, és szinte bele is lehet vágni a mókába. Kapni szappanfestékeket is, azonban azok nehezebben kopnak a bőrről, mint az ételfesték, ezért célszerűbb azt használni. Már csak sablon kell, amibe az olvasztott szappant önteni fogjuk. Ez lehet műanyag pohár, alufólia forma, de rengeteg sablon is kapható a legkülönfélébb formákkal.

 

Fahéjas szeletek, vagy csigák

 

Ehhez a háziszappanhoz olyan alapra van szükség, ami nem lesz átlátszó, miután megmerevedett. Ezenkívül barna ételfestékre (ha nincs, pirosból és zöldből lehet keverni, a fehér olvadékhoz, de csak cseppenként, különben nagyon sötét lesz), fahéjra, esetleg felkarikázott fahéjrúdra lesz szükség. A bázist meg kell olvasztani, ebbe mehet bele a festék, aztán az őrölt fahéj, annyi, hogy kellemes fahéj illata legyen a keveréknek. A kész szappanlevet sablonba kell önteni, amibe előtte már beleszórtuk a fahéj karikákat. Szeletek esetén egy kínai kajás műanyag, eldobható doboz a tökéletes, vagy valami, aminek hasonló alakja van. Amikor kihűlt, a dobozt le kell róla szedni, a kapott „veknit” pedig egy kenyérhez hasonlóan fel kell vágni. Egy szelet egy szappan, ha ajándékba lesz, akár masnit is lehet rá kötni. Ha csigát készítünk, annak egy olyan sablon kell, ami téglalap alapú, de csak pár centi magas lesz benne a szappan. Ezt, amikor már majdnem kihűlt, de még mozgatható, csíkokra kell vágni, a csíkokat pedig feltekerni, így lesznek belőlük csigák. A végén egy ecsettel meg lehet nedvesíteni a tetejét, és egy kis fahéjat kenni oda, úgy épp annyira lesz gusztusos, mint egy péksüti!

hirdetes

 

hirdetes

Rózsaszappan

 

Készíthetünk egyszerűen rózsát, vagy gömbben lévő rózsát, ez utóbbihoz viszont szükség lesz gömb sablonra is, ami két részből áll. Magához a rózsához fehér színű bázisra lesz szükség, ezenkívül egy lapos sablonra, ami téglalap alapú, de csak egy-két centi magas, valamint rózsa illatú illóolajra, esetleg rózsaszirom darabokra. A megolvadt szappanhoz cseppentünk piros, vagy rózsaszín ételfestéket, majd hozzákeverünk némi illóolajat, illetve rózsaszirom darabkákat. A folyékony egyveleget úgy kanalazzuk a lapos formára, majd alakítsuk, hogy azokból lesznek a rózsaszirmok, tehát ennek megfelelő méretben és alakban kell gondolkodni. Amikor kihűltek, az elsőt felvesszük és bepödörjük, ez lesz a közepe. A többit szirmot körkörösen már csak rá kell építeni, alul pedig összedolgozni, és készen van a rózsa! Ha azonban még szebb szappanra vágyik valaki, az olvasszon olyan szappan alapot, ami áttetsző, vegyen elő egy két részből álló gömbformát, öntsön egy keveset a szappanból az aljára, majd helyezze bele a rózsát fejjel lefelé, aztán tegye rá a sablon másik felét, és a felül lévő lyukon töltse azt tele. Az eredmény egy gömbbe zárt gyönyörű rózsa lesz.

 

Még nincs vége, a következő oldalon vár még három szappan!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Diósgyőri vár

Diósgyőri vár: A diósgyőri vár egy középkori vár a történelmi Diósgyőr városában... Tovább

Legidősebb hotel Budapesten

Budapest legrégebbi hotelét nem akár ol találod meg. A Budai Várnegyed egyik kis zeg-zugos... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Magyar Magyarország Szórakozás