hirdetes

5 szokatlan sport a világban, aminek talán a létezéséről sem tudtál!

Szandi

Nagyon sok sportot ismerünk világszerte a világon, de soha nem gondoltunk volna olyan szokatlan sportokra, melyeknek még a körülményei is meg nem szokott környezetben történik. Elhoztunk nektek néhány nagyon szokatlan sportot közülük! Ezekről még biztos nem hallottál...

Quidditch

5 szokatlan sport a világban: hobbi vagy szenvedély?

A sport maga egy olyan tevékenység, amit szabadidőnkben hobbiként vagy versenyszinten is űzhetünk. A sport mindenkinek mást jelent, többek között vannak akik focizni szeretnek, mások kosarazni, úszni vagy éppen táncolni. A legtöbb általunk ismert sportágat szabályok szerint és normál körülmények szerint játszák. De mi van azokkal a sportokkal, amik nem mindennapiak? Nem is gondolnád, de vannak olyanok, amik teljesen levesznek a lábadról, akár szó szerint is. 


5 szokatlan sport a világban: Olajbirkózás 


Az olajbirkózás a törökországi Kirkpinar egyik ősi versenye, amelyet minden év júniusában rendeznek meg. Az olajbirkózás egy 1357 óta ünnepelt fesztivál egy részét képezi, mely során a versenyzők olajjal vannak beborítva, és megpróbálják a földre bírkózni az ellenfelüket. Manapság ez a fajta bírkózás sok másik országban is népszerűvé vált. 

5 szokatlan sport a világban: extrém vasalás 

Vasalni mindenki szokott, ha nem is mindig, de alkalom adtán muszáj kivasalni a szekrényben pihenő ingek egyikét. Nos, vannak akik versenyszerű tevékenységként űzi. Az extrém vasalás életveszélyes sport. Ahhoz ,hogy ezt a sportot játszák, az emberek egy távoli helyre mennek vasalni a ruhákat, extrém körülmények között. Vannak akik sziklákon lógva, járművek tetején, vagy éppen víz alatt csinálják. Egy biztos, ez a legveszélyesebb szokatlan sport a világon. 

hirdetes


5 szokatlan sport a világon: gólyalábas futball

A gólyalábas futball, vagy más nevén büntetőrúgófoci egy kihívást jelentő sport, amelyben a játékban résztvevőknek, ahogy már a neve is sugallja, gólyalábakra kell állniuk a büntető rúgásoknál. Ez a sport népszerűségnek örvend azoknak a körében, akik szeretnek különleges kihívásokkal szembesülni a futballpályán. 


5 szokatlan sport a világon: víz alatti jégkorong 

A víz alatti jégkorong, más néven Octopush, lényegében ugyanazokat a szabályokat tartalmazza, mint a jégkorong, de a víz alatt, úszómedencében játszák. A játék 1954-ben indult Angliából és először 1980-ban játszották világbajnokságként Kanadában. Két hat fős csapatnak kell egy-egy korongot tolnia az úszómedence alján, miközben minden játékos úszószemüveget visel, és minden alkalommal fel kell jönniük a felszínre levegőért.

hirdetes

5 szokatlan sport a világon: sakkboksz

A sakkboksz két népszerű sportág, a boksz és a sakk kombinációja. A meccset azután ismerték el, hogy először látták egy londoni bokszklubban. A két játéknak megvannak a maga szabályai, a versenyzőknek tehetségesnek kell lenniük a bokszban és a sakkban is egyaránt. Számos sakk-bokszversenyt rendeznek szerte a világon, beleértve Indiát, Izlandot, Franciaországot, Oroszországot és Tokiót. 

5 szokatlan sport a világon: qudditch

Sokatok biztosan ismeri a Harry Potter címűfilmet, a filmsorozatból ismert quiddits sportja valósággá vált a világ számos részén. Ez a mágikus sportág a könyvekben és a filmekben látható módon játszható, igen, itt is seprűkön versenyeznek a játékosok. Különféle labdákat kell megfogniuk és dobálniuk, miközben elkerülik az ellenfelek támadását. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Legidősebb hotel Budapesten

Budapest legrégebbi hotelét nem akár ol találod meg. A Budai Várnegyed egyik kis zeg-zugos... Tovább

Eladó lakás Balatonon

Eladó lakás Balatonon? Ha nyaraló, vagy bármilyen ingatlan megvásárlása, az abba való... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport