hirdetes

533 millió telefonszám az éterben, ellenőrizze, hogy az öné is közte van-e!

Bettina

Egy adatbetörés után a Facebooktól kiszivárogott több mint félmilliárd ember telefonszáma!  Lehetőség van arra, hogy egy weboldalon ellenőrizzük a saját számunkat! Mark Zuckerbergé is köztük volt.

kiszivárogtak a facebook telefonszámok

Már 10 éve követeli rendszeresen tőlünk a Facebook, hogy a „biztonságunk érdekében” adjuk meg a platformnak a telefonszámunkat. Természetesen igéretet tesz arra is, hogy mi a bizalmunkba fogadjuk, hogy nem adják ki harmadik félnek, illetve, hogy nem értékesítenek. Nos, úgy tűnik, hogy ezeket a telefonszámokat legfeljebb ellopják, és nyilvánosan kiszivárogtatják.

533 millió telefonszám került ki a nagyvilágba...és ki tudja még, hogy hova!

Pontosan ez történt! Több mint 533 millió ember esetében, akinek a telefonszámát egy olyan online adatbázisban szivárogtatták ki, amely nagyrészt mobilszámokból állt. Mi a plussz poén az egészben? Hát az, hogy  Mark Zuckerberg telefonszáma is köztük volt! 

hirdetes

Jogosan merül fel minden Facebook felhasználóban a kérdés, hogy vajon az ő telefonszáma is kiszivárgott-e? Éppen ezért készült egy honlap, ahol ellenőrizhetjük, hogy a saját telefonszámunk köztük van-e!

A közelmúltban történt Facebook-adatsértésben való szereplést ezen a Have I Been Pwned (amerikai argóval nagyjából: „Átvertek-e?”) nevű weboldalon lehet ellenőrizni.

A Facebook azt nyilatkozza, hogy az adatlopás egy „régi” betörésből származik, ami még 2019-ben történt. Az adatvédelmi hatóságok már több országban is nyomoznak az ügyben, és a Facebook nyugalomra hívja fel minden felhasználó figyelmét, ugyanis ez az üzenetük ebben a témában: „Ne aggódjon, már rég kijavítottuk”

hirdetes

Nem hagyják annyiba ezt az esetet az adatvédelmi hatóságok!

Az idő teltével számos vizsgálatot indítottak a Facebook ellen az adatvédelmi hatóságok világszerte. Írország adatvédelmi bizottsága például közölte, hogy a technológiai céggel dolgozik annak megállapításán, hogy „a hivatkozott adatkészlet valóban megegyezik-e a 2019-ben bejelentett adatokkal. A Fülöp-szigeteki Nemzeti Adatvédelmi Bizottság és a hongkongi adatvédelmi biztos hivatala pedig szintén vizsgálatot indított a jogsértés miatt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Téli fagyi

Téli fagyi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Erősen megosztó, mivel sokkal... Tovább

Magyar nyelv

Magyar nyelv: legnehezebb  a világon. A magyar nyelv az uráli nyelvcsalád tagja, a finnugor... Tovább

Tovább a lexikonra