hirdetes

6 millió beoltott jelentheti a járvány végét?

Bettina

Mikor érkezünk el ahhoz a számhoz, ami a járvány végét jelentheti? Gulyás Gergely elmondása szerint 6 millió beoltott kell, hogy a járvány végét kilátásba helyezzük.

közeledik a járvány vége?

Rendszeresen követjük a kormány legfontosabb információit, hogy mire számíthatunk. Jelenleg ezek a kormány legfontosabb infói:

  • Négymillió beoltottnál lehet majd valamilyen szerepe a védettségi igazolványnak.
  • A 3,5 millió beoltott jövő hét közepére lehet meg, ekkor nyithatnak a teraszok. Az erre vonatkozó szabályozás csütörtökön megjelenik.
  • 6 millió beoltottnál mondhatjuk majd azt, hogy a járvány végéhez közeledünk.
  • A kiesett Janssen-vakcina miatt félmillióval kevesebb oltás fog érkezni a következő hetekben.
  • Az igazgatók engedélyezhetnek távollétet a hétfőn újranyitó iskolákban.
  • 21 nap után mindenki meg fogja kapni a második adagot az orosz oltásból.
  • hirdetes
  • Nem vizsgálja a kormány, hogy az első AstraZeneca oltás után a második dózisban másfajta vakcinát adjanak-e, mert eddig „kiváló” eredményeket látnak.
  • Egészen biztos, hogy nyárra változtatni fognák a karanténszabályokon, a kérdés csak az, hogy erről mikor döntenek majd.

Magyarország akkor lesz teljes biztonságban, és akkor jelenthető ki, hogy véget ért a járvány, amikor egész Európában és az egész világon vége lesz a járványnak.

hirdetes

Gulyás szerint amikor elérjük a társadalmi immunitást (ami 6 millió beoltott emberek körül keződhet, ide a gyerekeket is be kell számítani), akkor mondhatjuk, hogy a járvány végéhez közeledünk. Jenleg 1523 ember fekszik intenzív osztályon, mondta Gulyás Gergely. A miniszter szerint a napi statisztikákban azért van benne a lélegeztetőgépen fekvők száma, és nem az intenzíven fekvők száma, mert a lélegeztetőgépeken fekvők száma a fontosabb adat.

Nyáron kevesebb lesz a korlátozás!

Az is kiderült, hogy egészen biztos, hogy nyárra változtatni fognák a karanténszabályokon, de erről még nem született döntés, hogy mit/mikor és hogyan. Viszont az sem titok, hogy aki oltott, annak nem kell majd karantén, a kérdés csak az, hogy ezeken a szabályokon mikor változtatnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Visegrádi Fellegvár

Visegrádi Fellegvár: A visegrádi vár erődítmény a Dunakanyarban, Visegrád városában. A... Tovább

Galyatető

Galyatető: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb települése, mely népszerű a... Tovább

Tovább a lexikonra