hirdetes

6 vár, ahova már most tervezhetsz tavaszi kirándulást!

P.B., ZH

Érdemes kihasználni az őszi időt is, hiszen a túrázás igazán kellemes lehet ilyenkor, illetve rengeteg túrát egybeköthetünk a várak megtekintésével és ezáltal megismerhetjük azok történelmét, és a csodás kilátás sem maradhat el. Ebben a cikkben mutatunk is párat, melyekhez érdemes ellátogatni! 
 

Magyarország csodás várai

1.    Füzér vára 


Talán az egyik legszebb várnak mondható hazánkban, ugyanis Magyarország 7 természeti csodája között méltán foglal helyet. A 13. században épült meg, és elmondható, hogy már távolról csodálva is egészen lenyűgöző látványt nyújt, hiszen a vár 2014-től 2016-ig felújításokon esett át, melynek köszönhetően elnyerte mai formáját. Érdekesség, hogy a Szent Korona megközelítőleg egy évig Füzér várában volt elhelyezve Szapolyai János megkoronázása után.

Napjainkban az odalátogatók megismerhetik a vár történelmét a személyzet segítségével, akik korhű jelmezekben várják őket. A várhoz kapcsolódóan nem érdemes kihagyni a Nagy-Milic Natúrpark Látogatóközpont és Várgondnokságot sem, amely a település középpontjában található és a vár, illetve község múltját, nevezetességeit térképezhetik fel a látogatók. 

hirdetes

2.    Gyulai vár 

A Gyulai vár is igazi történelmi helyszínnek számít, és aki látogatást tesz oda, nemcsak a vár múltjával ismerkedhet meg, hanem akár még céges rendezvények helyszínéül is szolgálhat a vár területe, valamint a kápolnában esküvők és keresztelők is lebonyolíthatók. Abban az esetben, ha kirándulás céljából érkezünk, akkor érdemes megtekinteni az állandó kiállításokat, ugyanis a vár 24 kiállító teremmel is rendelkezik, melyekben a látogató korabeli érdekességekkel találkozhat, többek között fegyvertárral, várúrnői és várúri lakosztállyal, várbörtönnel, kovács- és fazekasműhellyel. A kisgyermekesek számára is megfelelő program lehet a Gyulai várba tett látogatás, hiszen különböző foglalkozásokat tartanak a gyermekeknek, melyek között szerepel a jelmezes tárlatvezetés is. 

hirdetes

Ha érdekelnek a további várak is, akkor érdemes a következő oldalra lapozni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dobos torta

Dobos torta:Egyértelműen a leghíresebb magyar desszert. Története 1885-ben kezdődött, amikor... Tovább

Floppy lemez

Floppy lemez: a mai gyerekek már nem tudják, hogy mi ez. Úgy néznek rá, mint egy VHS... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló