hirdetes

Gyerekszobáink a '70-es, '80-as évekből - Ezek voltak a kedvenceink

ZH

Nosztalgikus pillanatok következnek, ahogy visszatekintünk a '70-es és '80-as évek gyerekszobáira. Ha az említett évtizedekben születtél, és városban éltél, valószínűleg panellakásban töltötted gyermekkorod legalább egy részét. Ezek a lakások és az ebben az időszakban elterjedt bútorok számos hasonlóságot mutattak, így ha valaki látott már egy ilyen lakást belülről, gyakorlatilag az összeset látta.

gyerekszoba 70-es évek

A '70-es, '80-as évek gyerekszobái

A '70-es, '80-as évek gyerekszobái tele voltak emlékezetes részletekkel és bútorokkal, amelyek sokak számára nosztalgikus emlékeket idéznek. Ezek a képek visszarepítenek minket az időben, és emlékeztetnek bennünket arra az egyszerű, de boldog gyerekkorra, amikor a gyerekszoba volt az a hely, ahol álmaink szárnyra kaptak.


Az alábbiakban egy nosztalgikus utazásra invitálunk a Fortepan gyűjteményében található, a korszakot megidéző gyerekszoba képek segítségével. Kellemes nosztalgiázást kívánunk!

Emeletes ágyak

Az emeletes ágyak a '70-es és '80-as években igazi slágerek voltak. Nem csak helytakarékosak voltak a panellakások gyerekszobáiban, hanem az emeletes ágy alatt is rendelkezésre állt egy kis terület, amit a gyerekek kreatívan ki tudtak használni. Az emeletes ágyak nem csak praktikusak voltak, hanem szórakozást is nyújtottak.

retró emeleteságy gyerekszoba 70-es évekForrás: Fortepan / Bauer Sándor

hirdetes

Bordásfal

A bordásfal az egyik legemlékezetesebb darabja volt a '70-es és '80-as évek gyerekszobáinak. Ezek a falak nemcsak dekoratívak voltak, hanem a gyerekek számára is nagyszerű lehetőséget nyújtottak a szórakozásra és a testmozgásra.
 

retró gyerekszobaforrás: Fortepan / Szalay Béla

Zenekarok poszterei

A zenekarok poszterei szintén gyakran díszítették a gyerekszobák falait a '70-es és '80-as években. A kedvenc zenekarok és zenészek poszterei igazi kincsek voltak, és gyakran voltak részei a tinédzserkori identitásnak.

gyerekszoba 70-es évek

Forrás: Fortepan / Fortepan

Íróasztal és kinyitható kanapé

Ahogy a gyerekek nőttek és változtak, a gyerekszoba berendezése is módosult. A kamaszoknak már nem volt szükségük emeletes ágyra, viszont jól jött egy íróasztal a tanuláshoz, valamint egy kinyitható kanapé, hogy barátokat fogadhassanak.

Poszterek a falon

A poszterek nemcsak zenekarokról, hanem filmekről és hírességekről is szólnak. Ezek a poszterek személyre szabták a gyerekszobát és tükrözték a gyerekek érdeklődési körét.

hirdetes

A színes műanyag bútorok világa


A '70-es és '80-as évek gyerekszobái tele voltak színes műanyag bútorokkal, mint például a székek és az asztalok. Ezek a bútorok játékos és vidám hangulatot teremtettek a gyerekszobában.


A '70-es és '80-as évek gyerekszobái tele voltak emlékezetes részletekkel és bútorokkal, amelyek sokak számára nosztalgikus emlékeket idéznek. Ezek a képek visszarepítenek minket az időben, és emlékeztetnek bennünket arra az egyszerű, de boldog gyerekkorra, amikor a gyerekszoba volt az a hely, ahol álmaink szárnyra kaptak.

Forrás: Fortepan / Karabélyos Péter

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mobilfal jelentése

A mobilfal egy olyan térelválasztó falrendszer, amely rugalmas teremelosztást teremt meg... Tovább

Tihanyi félsziget

Tihanyi félsziget: A Tihanyi-félsziget a Balaton nagy félszigete, mely annak északi partjáról... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Retró
X
Kövess minket facebookon!