hirdetes

8 dolog amitől szabadulj meg és szinte azonnal jobban leszel!

Bettina

A legtöbben rendezett otthonra vágyunk, de a megvalósítás sokszor nem sikerül, vagy csak nagyon nehezen és hosszú idő alatt. A legtöbb időt az veszi el, hogy nem tudjuk mitől és hogyan szabaduljunk meg, de most ebben fogunk segíteni!

szabadulj meg a felesleges dolgoktól

Régi mobiltelefonok és töltőik:


Te is tárolgatod még a 10 évvel ezelőtti mobilod? És hozzá tíz teljesen felesleges töltő? Nyugi, szinte mindenki ezt csinálja.  Van egy jó hír, mégpedig az, hogy könnyen megszabadulhatsz tőlük és jó sok helyet szabadíthatsz fel az otthonodban. Nekünk ezzel két fiókot sikerült. Viszont ne a kukába dobd ki, hanem a hozzád legközelebb eső veszélyes hulladék leadóhelyre vidd el és már búcsút is mondhatsz a felesleges telefonoknak és töltőknek.

Elavult elektronikai cikkek:


A régi videómagnókra, kazettákra, walkmanekre és távirányókra sem lesz mára soha az életedben szükséged. Ha évek óta nem vetted elő ezeket és nem használtad, akkor hidd el, hogy később sem fogod.  A technológia már messze elszaladt ezek mellett, ezért nem érdemes ragaszkodnod hozzájuk.

Régi magazinok:


Megígérted magadnak, hogy egyszer majd elolvasod őket, de ha őszinte vagy magadhoz, akkor te is tudod, hogy sose fogod ezeket a régi magazinokat elolvasni, főleg, hogy már szinte semmi nem is aktuális benne.  Ha nem szeretnéd, hogy a kukában végezzék, akkor vidd el őket inkább a fodrászhoz vagy kozmetikushoz, az ilyen helyeken mindig jól jön az olvasnivaló.

hirdetes

Felesleges és nem működő tollak:


Valamilyen furcsa okból a legtöbb háztartás sokkal több tollat tartalmaz, mint amennyit valaha is használni fogunk, és ami a legfurcsább az egészben, hogy ezeknek a tollaknak több, mint az 50%-a alkalmatlan arra, gogy betöltse a funkcióját. Dobd ki azokat a tollakat, amiket tudod, hogy soha nem fogsz már írásra használni és inkább szerezz be helyette új tollakat, amiknek értelmük is van a tárolásra.

Régi komputerek, laptopok és merevlemezek:


Ezek a terjedelmes darabok, tényleg nagyon sok helyet tudnak elfoglalni az otthonokban. Ismerős mindenkinek a mondat, hogy: majd lementem a képeket és videókat róla. Soha nem érünk el viszont odáig, hogy letisztogassuk ezeket, és rendszerezzük. Tűzz ki egy napot, amikor megcsinálod ezt a feladatod, hogy ne vesszenek el az élményekről készült képek, majd vidd el őket valamelyik elektronikai üzletbe, ahol le lehet adni, mint veszélyes hulladékot.


hirdetes
Bármi, amire azt mondod, hogy ezt el fogom adni…


…de soha nem gyűjtötted őket össze tételesen. Erőltesd már meg egy kicsit magad, hogy ne szemét tárolóként funkcionáljon az otthonod, és legyél őszinte magadhoz, hogy tényleg mire van szükséged. Egyenként lefotózd le őket és rakd fel őket a netre, ha nem akarsz vele ennyit bajlódni, akkor gyűjtsd egybe és vidd el egy adomány gyűjtőpontra.

Ajándékok, amire sosem vágytál:


Ezek azok az ajándékok, amik soha nem tetszettek, de csak azért tartottad meg, hogy ne bántsd meg a másikat akitől kaptad. Ezek felkerülnek általában a szekrény tetejére. Szabadulj meg ezektől is, add oda olyannak aki örülne neki, és aki hasznát is veszi. 

Dolgok, amelyekhez negatív érzések tapadnak:


Lehet ez bármi olyan tárgy, levél vagy könyv amitől szomorúnak érzed magad. Ilyen például egy tanfolyamról szóló tanulmányi jegyzetünk, amit végül nem fejeztél be, vagy az exedhez tartozó dolgok. Ezektől is válj meg, hogy ne keserítsék az életed és az érzelmeidet tovább. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szikvíz

Szikvíz:Hungarikum. Felfedezése a véletlennek tudható be. A szódavíz készítéséhez... Tovább

Fertőd

Fertőd Magyarország észak-nyugati részében található kisváros, melynek alig több, mint 3000... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Szórakozás