hirdetes

8 éve hunyt el az ország kedvence, Cipő!

Bettina

Már 8 éve annak, hogy a Republic frontembere nincs köztünk. Rengeteg szép emléket és jó zenét hagyott maga után, amit máig nagyon sokan szeretnek! Hiányzol nekünk Cipő, köszönjük azt a rengeteg jót, amit magad mögött hagytál nekünk és az utókor számára.

Republic frontembere 8 éve ment el

Az idő rohamosan telik, a Republic zenekar frontembere immár 8 éve nincs közöttünk. A sztár 2013. március 11-én hagyota itt a földi életet, ezzel nagy űrt okozva a hazai könnyűzenei életben. Sokunk kedvence volt Cipő, sőt én mondhatni én az Ő zenéjén nőttem fel.

 

Soha nem felejtem el a nyáritáborokat. Bernecebarátiban és Balatonvilágoson voltam minden nyáron 1-1 hetet az iskolatársaimmal, ahol a testneveléstanárunk minden reggel 7:30-kor keltett minket a Republic – Jó Reggelt Kívánok! című dalával, de amikor tábor vagy suli buli volt és karaoke, akkor sem maradhatott el, hogy legalább egy Republic dalt elénekeljünk Cipővel. Sőt olyan is volt, hogy gulyás ágyú volt az iskolaudvaron, nagy hangfalakról meg szólt Cipő…és az iskola összes tanulója együtt evett és akinek nem a gulyástól volt tele a szája az tuti, hogy énekelte hangosan a 67-es út című dalt! Imádtuk!

hirdetes

 

A Republic 1990. február 23-án alakult az együttes, a lemezborítóikon szereplő hal is átvitt értelemben ezt szimbolizálja. Az alapítók: Bódi László – Cipő, Tóth Zoltán, Bali Imre, Szilágyi "Bigyó" László és Boros Csaba.

hirdetes

Bódi László szívproblémával küzdött. Megoperálták koszorúér betegséggel 2009-ben, de kihordott lábon egy szívinfarktust is. Szó volt arról is, hogy szívátültetésre kell sort keríteni, hogy tovább élhessen, de ezt nem vállalta el, ragaszkodott a saját elveihez és hitéhez, mondván, hogy ő nem akar már szívével élni.

A Republic zenészeit nagyon megviselte barátjuk, frontemberük elvesztése. Ma reggel így emlékeztek meg Cipőről. „ Sok minden változott azóta… De a lényeg nem… Hiányzol…”

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kerecsensólyom

Kerecsensólyom: Büszke madár, melyek közül nem egy Magyarországon él. A korábban vadászatok... Tovább

Rába

Rába: A nagy magyarországi folyók egyike. A Rába Magyarország 3. leghosszabb folyója, a Duna... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyarország
X
Kövess minket facebookon!