hirdetes

8 ifjúsági regény, nem csak az ifjúságnak

Puskás Rékka

Az olvasás egy nagyszerű időtöltés, mely során a sorok elrepítenek minket más világokba, más korokba. Sajnos a legtöbb ember nem sajátítja el felnőtt korára az élvezettel olvasás képességét, pedig sokkal kikapcsolóbb szórakozási forma, mint a tévét bámulni. Most olyan regényeket hoztam, amik bárki számára élvezetesek és érdekesek lehetnek, kezdve az ifjúságnál.

Olvasni fantasztikus élmény

Jackie French: Hekja

A Hekja című könyv egész a vikingek koráig repíti vissza az olvasót. Megismerjük Hekját, a kislányt, aki egy apró halászfaluban él, és a legjobb barátja a kutyája, Snarf. Egy napon a falut vikingek rohanják le, elvisznek minden használhatót, beleértve a kislányt és a kutyáját, és minden mást elpusztítanak. A könyv arról szól, hogyan illeszkedik be Hekja, hogyan válik törékeny kislányból az egyik legjobb futóvá, majd tart a vikingekkel az ígéret földjére: Grönlandra. Megismerjük a vikingek szokásait, kalandjait, motivációit, miközben figyelemmel kísérhetjük, ahogy Hekja felnőtt nővé válik.

Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja – Szirmok a hamuban 

Az első rész visszarepít minket 1665-be, Londonba, ahol pusztít a pestis. Hannah és nővére történetét meséli el, akiknek kicsiny édességboltjuk van az angol fővárosban. Korabeli jegyzékek mellett olvashatunk a rettegett fekete halálról, pusztító útjáról, és az őt megakadályozni hivatott ezernyi varázsszerről, megelőzési módról. Borzadva látjuk magunk előtt a rettegett lezárt házakat, hogy a ragály bizony senkit nem kímél, és szurkolunk a nővéreknek, hogy épségben megússzák.

hirdetes
hirdetes

A második rész egy évvel később, 1666-ban játszódik, amit a történetírók csak a Fenevad Éve-ként emlegettek. Ebben a könyvben Hannah visszatér Londonba, miután elvonult a pestis, ezúttal a húgával, hogy újra kinyissák az édességboltot. Azonban az 1666-os londoni tűzvész miatt ismét aggódhatunk, épségben sikerül-e kijutniuk a városból még időben. Ennek a kötetnek a végén egyébként megtalálhatóak a receptek, amelyeket a nővérek használnak az édességeik elkészítésére.

Celia Rees: Kalózok!

A Kalózok! című könyv két bátor kalóznő, Nancy Kington és Minerva Sharpe igaz történetét meséli el. Nancy egy gazdag kereskedő lánya, akit apja halála után házasságra akarnak kényszeríteni a bátyjai, hogy megmentsék a családot a csődtől. A lánynak azonban esze ágában sincs ebbe belenyugodni, mindent megtesz, hogy elkerülje ezt a sorsot, így végül egykori rabszolgájával, Minervával együtt a kalózok sorai között találják magukat. A könyvben olvashatunk a portyáikról, vakmerő rablásaikról, és rengeteget megtudhatunk arról, milyen viszonyok uralkodtak a világ tengerein a XVIII. században.

A következő oldalon további regények várnak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hűvösvölgy

Hűvösvölgy: Budapest egyik városrésze a II. kerületben, amely közkedvelt kirándulóhely,... Tovább

Floppy lemez

Floppy lemez: a mai gyerekek már nem tudják, hogy mi ez. Úgy néznek rá, mint egy VHS... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Regény Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!