hirdetes

Ezt a 8 mondatot sose mondd egy pincérnek

Mindenkinek lehet rossz napja, de ezzel a 8 mondattal azonnal rosszat csinálsz a pincérnek, még ha előtte jó napja is volt. Ha nem akarod, hogy égnek álljon a haja tőled, akkor ezeket sose mondd neki.

Illem pincérek felé

Mindenkinek vannak rossz napjai, olyankor lehet nyűgös, hisztis, szókimondó az ember, de arra számítani kell, hogy ezzel bármikor meg is bánthatunk bárkit, mégha nem is ez volt a tervünk. Amikor étterembe megyünk, akkor illik azt a bizonyos illemet betartani, bármennyire is “a mai, nem a mi napunk”. Gondold csak át milyen a pincérek élete, naponta többszázszor hallja néha ugyanazokat a mondatokat, egész nap mások elvárásait kell teljesítse, mindig minden körülmények között ugyanolyan nyugodtnak kell maradjon és mindezt úgy, hogy közben jókedvű és mosolygós. Én bevallom, nem tudnám megcsinálni, nagyon nehéz lehet. Ismerek egy helyet, a Pest-Buda Vendéglőt, ahol mindig minden körülmények között ilyen jókedvű és mosolygós pincérek fogadtak, és nem csak egy hétköznapi ebédet vezényeltek le tökéletesen, hanem egy üzleti vacsorához is tökéletes szakmaisággal és kedvességgel asszisztáltak. Ide kattintva tudhatsz meg többet róluk: Céges vacsorahelyszín Budapesten.

Éppen ezekért a nehéz napokért legyünk tekintettel rájuk és a következő 8 mondatot semmiképp ne mondjuk a pincérnek:

Hé, Pincér!

Ha még közben csettintesz vagy fütyülsz is, az még rosszabb. Sose hívd így a pincért, nagyon megalázó tud lenni, ha úgy hívod, mint egy kutyát hívnál. A megfelelő, ha normális hangon szólsz neki vagy felemeled a kezed. 

hirdetes

Kérek egy kávát, Aranyom!

Ne személyeskedj, ne becézgesd a pincéreket, hiszen az orvost vagy a banki ügyintézőt sem becézgeted. Ez akár kellemetlenül is érintheti a felszolgálót.

Fotó: pixabay.com/Alexas_Fotos

Lapozz a következő oldalra és tudd meg mik azok a mondatok, amiket sose mondj egy pincérnek!

Illem pincérek felé

Nagyon késő van már?

Na, ez az a mondat, amit tuti, hogy zárás előtt pár perccel ejt ki a száján a vendég. Mivel minden étteremben érted vannak, vendégért, így nekik is nagyon rossz, ha kapkodva, rohanva kell kiszolgálni téged, nem beszélve a szakácsról, aki talán már össze is takarított mindent… Tiszteld meg őket azzal, hogy egy fél órával előbb érsz oda.

Hozz egy babgulyást!

Szépen is lehet kérni az ételt, ugyúgy, ahogyan ő megtiszteli a vendéget a szép beszéddel, úgy nekünk is illik megadni felé ezt. A köszönöm és a kérem szavak nagyon szépen tudnak csengeni.

Inkább mást szeretnék mégis…

Az sem a legjobb, amikor az étlapon lévő helyett valami teljesen mást, újat rendelsz 4 extra dologgal körítve és kettőt elvéve belőle (persze megcsinálják általában), de amikor már rendelés után módosítgatsz, az nem csak a pincérnek nagyon nagy falat, hanem még a szakácsnak is. Ráadásul illetlenség is a vendégtől.

hirdetes

 Lapozz a következő oldalra és tudd meg mik azok a mondatok, amiket sose mondj egy pincérnek!

Illem pincérek felé

El vagyunk késve, lehetne soron kívül ebédelni?

Sajnos nem így működik, a szakács már legalább 4 féle ételt készít jelenleg, más is sietne, nem csak te és nem tudja félbehagyni mások ételét csak azért, hogy te előbb megkapd. Lehetetlent ne kérj.

Itt hagyom a fél vagyonomat.

Minden étlapon szerepelnek árak is, mielőtt rendelsz, nézd meg őket. Ha drágállod az ételt, akkor menj olcsóbb helyre vagy ne menj étterembe. Nem a pincérek szabják az árat, ezt tudnod kell. 

Nem jó ez a hely, máshová ülnénk.

A számítógépes rendszerek miatt is elég nagy port tud kavarni, ha asztalt váltogatsz. Amikor belépsz egy étterembe, inkább akkor nézd ki a számodra megfelelő asztalt, mint hogy később ide-oda ülj.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc: az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Szent Lukács gyógyfürdő

Szent Lukács gyógyfürdő:  A Szent Lukács gyógyfürdő Budapest egyik legrégebbi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!