hirdetes

7 meghatározó sláger a 80-as évekből – Neked melyik a kedvenced?

TK, ZH

Ezekről a számokról egyszerűen nem lehet megfeledkezni – Te is meg fogsz lepődni, hogy egy-kettő már ennyire régi. Mostani cikkünkben tarts velünk, nézzük végig milyen zenék határozták meg a 80-as éveket, melyek máig bevésődtek a köztudatba.

A 80-as évek nagy slágerei

A 80-as évekhez nem csak divat, neonszínek, a máig kimeríthetetlen farmertéma, jellegzetes frizurák köthetőek – számos dallam is ismerősen csenghet ebből a korszakból, hiszen a legtöbbet a mai napig szívesen hallgatjuk.


Eleinte a nőknél divat szempontjából megjelent a válltömés, majd a férfiak is furcsa divatot teremtettek: ingujjukat éppen addig tűrték fel, hogy látszódjon a belső mintája ruházatuknak. Merész fülbevalók, széles övek, színes kalapok – csak hogy a legjellemzőbbeket említsük. Frizurában eljött melír és a kreppelt haj ideje – mindez túlméretezett masnikkal és fejpántokkal. Sminkben hangsúlyos szemek, de ajkak szempontjából sem fogták magukat vissza az hölgyek.

hirdetes


Mindebből már gondolhatjuk, hogy a zenei paletta is színesre sikeredett – ebben az egyáltalán nem visszafogott 80-as években a zenei élet sem lehetett unalmas! Ismerjétek meg Ti is a 80-as évek külföldi nagy slágereit, melyeket cikkünkben egyáltalán nem rangsoroltunk, hiszen ki tudna kedvencet választani ennyi remekmű közül?


Elton John – I’m Still Standing (1983) 


Elton John I’m still standing című száma az 1983-as évhez köthető. Mint láthatjuk nem csak színes, extravagáns ruhái voltak meghatározóak, de slágereire sem panaszkodhatunk. A popsztár életén alapulva egy film is készült, mely 2019-ben jelent meg Rocketman címmel, Taron Egerton főszereplésével.

hirdetes


The Police – Every Breath You Take (1983)


Szintén az előzőhöz hasonlóan, ez a már viszont sokkal romantikusabbnak mondható szám. Csakúgy, mint a Roxanne, az Every Breath You Take, valamint a Message in a Bottle is hatalmas sikernek örvendett. Kinek ne jutna eszébe egy-egy dallam, ahogy meghallja a zenekar nevét, melynek frontembere Sting volt?

 

 

 

Amennyiben érdekel a többi sláger is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budavári Sikló

Budavári Sikló: Budapest egyik különlegessége, melyet évente több, mint 1 millió turista... Tovább

Ausztria

Ausztria nyugati szomszédunk, a sógoraink. Közös rokonságunk Ferenc okán merülhet fel.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!