hirdetes

Emlékszel még? Slágerlista az 1990-es év legnagyobb slágereivel! Hallgassuk meg együtt!

VN

Apukám megkért, hogy tekintve, hogy ennyire értek a modern masinákhoz, és látszólag az interneten található dolgokkal is egészen jól boldogulok, töltsek már le neki pár jó számot. Mondtam neki, hogy persze, szívesen, de milyen? Mire ő azt felelte, hogy ilyen jó mai slágereket! Megtettem, majd belehallgatott és megkérdezte, hogy de hol a Poison, Madonna, az Aerosmith, Prince és a többiek? Kedvem lett volna visszakérdezni, hogy melyik évszázadban él, de inkább csak pislogtam kettőt, beütöttem, hogy a 90-es évek legnagyobb slágerei, és most hívlak titeket, hogy hallgassuk meg őket együtt! Ti még emlékeztek?

1990-es évek legnagyobb slágerei

A 90-es évek legnagyobb slágere: Wilson Phillips- Hol On

Azt találtam, hogy a 90-es évek legnagyobb slágere a Hold On, Chord Overstreet-től. Őszintén én eddig nem nagyon ismertem ezt a számot, de így meghallgatva: tetszik. Tetszik, és ha még egyszer meghallgatom biztos még dúdolni is fogom: hold on! Ti emlékeztek? Nem, tévedtem, már elsőre is dúdolnom kell…

Második a 90-es évek leganyagobb slágerei között: oxette - It Must Have Been Love

Nahát, nahát egy sokkal ismerősebb dal, aminek olyan, de olyan nosztalgikus feelingje van, pedig valószínűleg nem hallgattam anno olyan sokat, mégis azok az idők jutnak eszembe, amikor még igazából az eszemet sem tudtam! Kicsit nosztalgiázzatok ti is! Ugye éneklitek?
 

A 90-es évek harmadik legnagyobb slágere: Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2U

Ez a dal már ilyen régi? Pedig ezt szoktam mostanában hallgatni, biztos apukám keresési előzményei miatt bukkantam rá.  A Grammy-díjas ír énekesnő 1966. december 8-án született Dublinban John és Marie O’Connor gyermekeként, főiskolai tanulmányait a Dublini Zeneművészeti Főiskolán végezte. 2018. október 26-án hivatalosan bejelentette, hogy felvette az iszlámot és nevet változatott. Új neve: Shuhada' Davitt. És jöjjön a sláger:

hirdetes

A 90-es évek negyedik legnagyobb slágere: Bell Biv DeVoe – Poison

Na végre, az apukám által keresett szám, mondjuk én még mindig nem értem, hogy hogy lehet ezt szeretni….Ti szeretitek? 

Az ötödik legnagyobb sláger a 90-es években: Madonna – Vogue

És na végre az általam annyira szeretett Madonna! Mondjuk nem éppen ez a legkdvencebb számom tőle, de azért ez sem rossz, ez sem rossz… Ha már az egyik kedvencem, akkor hagy osszam meg veletek róla, hogy a többszörös Grammy- és Golden Globe-díjas olasz származású amerikai énekes, színész, rendezőt 64,5 millió eladott lemezzel az Egyesült Államokban és 300 millióval világszerte az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége a 20. század legtöbb lemezt eladó rockénekesnőjének nyilvánította. Jöjjön a sláger! 

A hatodik legnagyobb 90-es évekbeli sláger: Mariah Carey - Vision Of Love

Jól van, jól van ismerős terep! Mariak Carey-t is sokszol énekeltem kiskoromban, és ez a száma pedig, megérdemli ezt a szép helyezést a listán.
 

hirdetes

A hetedik 90-es évekbeli sláger pedig: Phil Collins - Another Day In Paradise

Hát voltak annó jó slágerek, ez is egy igazi klasszikus, amit hallgatva vissza repülhetünk néhány évtizedet (egyébként leírni is sok, hogy majd 30-évet…)!
 

A 8. helyen a 90-es évek legjobb slágerei között: En Vogue - Hold On

Kicsit Déja vu, mintha lett volna már ilyen című szám a listán, ráadásul rögtön a legeslegelején…Sokkal másabb stílus, sokkal másabb szám, engem már az eleje is megvett, de mikor berobban…Ti szerettétek/szeretitek?

Kilencedik a listánkon: Billy Idol - Cradle Of Love

Őszintén ez volt az első szám, aminek a klipjét is néztem nemcsak hallgattam, és rá kellett, hogy jöjjek, hogy micsoda hibát követtem el eddig, micsoda hangulat!

10 legnagyobb sláger a 90-es években: Jon Bon Jovi - Blaze Of Glory

Sajnos zárjuk a sort, de Jon Bon Jovi nem maradhat ki, egyetlen retro sláger listáról sem! Ugye?

Nektek melyik volt a kedvencetek? Lépjetek be a Retro Made in Hungária Csoportba és küldjétek be! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Budapest

Budapest Magyarország fővárosa, mely Pestből és Budából áll.Lakossága nagyjából 1,7... Tovább

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az legkeletibb megyéje.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Programajánló Retró Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!