hirdetes

Ezekre vágyott mindenki a ’90-es években – Neked volt valamelyik?

TK

Te emlékszel még, mi számított népszerűnek a 90-es években? Cikkünket olvasva szinte biztos, hogy Te is rá fogsz majd eszmélni régi cuccaidra – lássuk, mikre gondolok!

'90-es évek menő tárgyai

2021-ben szinte hihetetlen, de a 90-es évek kezdete óta közel 30 év telt el – ami már okot adhat a nosztalgiázásra. Minden időszaknak megvoltak a játékai, ruhái, sminkeszközei melyek hatalmas teret nyertek a piacon, rengetegen szerették őket, mindenki azokra a bizonyos dolgokra vágyott. Különös, mégis jól eső érzés felidézni ezeket a divatos – legalábbis akkor annak számító – holmikat, melyek menőségük által szinte kötelezőnek számítottak.


Mai szemmel a legtöbb mindenkinek furcsának tűnhet, és azt is megkérdőjeleznénk, hogy miért is éreztük ezeket akkor annyira vagánynak. Mégsem nevetséges dolgokként tekintünk rájuk vissza, hiszen kedves emlékeket köthetünk hozzájuk, melyeket viszaidézve még mindig mosolyt csalnak arcunkra. Nézzük, mik idézik tiniéveinket!


Tetrisz


Ki ne emlékezne erre a retró játékkonzolra? Órákat töltöttünk el azzal, hogy megdöntsük éppen aktuális rekordunkat – és milyen jól szórakoztunk vele! Pedig az egyik legegyszerűbb játékról van szó esetében.


Magasított tornacipők

 
 
 
 
hirdetes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vintage Mary Bradshaw (@vintagemarybradshaw) által megosztott bejegyzés


Az számított igazán menőnek, aki magasított, platformos tornacipőben járta az utcákat – ugyan ma is elterjedtek, szintén rendkívüli népszerűségnek örvendenek, mégis a ’90-es években töltötték első, nagy fénykorukat!


Tamagotchi


Ugyan ma is sokan letöltik alkalmazás formájában, akkor a virtuális kisállatkának a kulcstartónkon csüngő Tamagotchi számított.


Óriási hajgumik

 
 
 
 
hirdetes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pei Huang (@pei_accessories) által megosztott bejegyzés

A lányok közül, aki ki szeretett volna tűnni a tömegből, szinte biztos, hogy ilyet hordott a hajában – rendkívül sokféle megtalálható volt belőle, a virágoson át egészen a szivárvány színűekig!


Pici, műanyag pillangók

A másik elterjedt hajbavalónak a pici, műanyag pillangók számítottak. Neked is voltak, igaz?


Mindemellett ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk a trapéznadrágokról sem, melyek minden tini kezében legalább egyszer megfordultak, valamint, hogy aki tényleg menő szeretett volna lenni, annak biztosan megtalálható volt egy csuklóra „csapható” vonalzószerű karkötő kezén. 


Aki pedig szerette volna leírni gondolatait egy naplóba, az szinte biztos, hogy egy pici, kislakatos könyvecskét választott, és rejtette el szobájában…
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar óriás nyúl

Magyar óriás nyúl: Ki ne ismerné ezt a jellegzetes, hosszú testű, erős, hengeres, terjedelmes... Tovább

Nagysándor József

Nagysándor József: Nagysándor József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. 1803.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Retró
X
Kövess minket facebookon!