hirdetes

Unalmas-e a Bundesliga?

Unalmas egyáltalán?  Unalmas az a liga, melyet szinte minden évben csak egy csapat nyer meg? Unalmas az a liga, ahol ha ez az egy csapat otthon verhetetlen?

Egyoldalú a versenysorozat

Van egy olyan elmélet, hogy ha a Bayern München nem játszhatna otthon meccset, akkor nem 10-15, hanem csak 5 ponttal nyerné meg a Bundesligát. De megnyerné bizony akkor is.Szerencsére az utóbbi években felnőtt mögéjük-ha nem is melléjük a Borussia Dortmund. Ez azt jelenti, hogy az utóbbi 6 évben a sárga feketék összehoztak 2 bajnoki címet és 3 ezüstöt.Még lehengerlőbb adat, hogy a 2000-es években a müncheniek a 16 kiírásból 11-et nyertek meg és jó úton haladnak a 12. felé.

hirdetes

Unalmas az a liga, ahol évek óta az az egyik legnagyobb kérdés, hogy a Bundesliga alapítók közé tartozó Hamburg, mely még egyedüliként soha nem volt második vonalú- bent tud e maradni az év végén. Az északiak minden évben sokat tesznek a másodosztályú tagságért, de aztán csak sikerül általában elkerülniük a kiesést. Idén is nagy kérdés, hogy összejön-e a bent maradás. Az biztos, hogy olyan, mint a február végi müncheni 0-8, nem kellene több.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar tradíciók

Magyar tradíciók: a mai rohanó világban egyre kevésbé adunk a tradíciókra, a hagyományokra... Tovább

Margitsziget

Margitsziget: A Margit-sziget a Duna egyik szigete Budapest területén, Margitsziget néven a... Tovább

Tovább a lexikonra
Hobbim a futball