hirdetes

A féktelen bulizás hatásait 2hét múlva fogja megérezni az egészségügy, Zacher Gábor elmondta a véleményét

Bettina

Zacher Gábor szerint a fiatalok felelőtlen döntést hoztak azzal, hogy rajzással ellepték a fővárost, Budapestet a nyitás napján.

Zacher Gábor nyilatkozott

Az utcákat, kerthelyiségeket, teraszokat azonnal ellepték a tömegek, miután április 24-én újra lehetőségük volt a vendéglátóknak, hogy megnyissanak a szabadtéren. A Deák téren ezen az estén mondhatni talán, hogy soha nem látott tömeg gyűlt össze, ellepte az egész területet a fiatalok bulizni vágyó társasága. Talán bele sem gondoltak ezek a fiatalok abba, hogy a teraszok nyitása nem egyenlő azzal, hogy a vírus megszűnt hazánkban és azzal sem, hogy a csoportos találkozások biztonságosak. Ezek a fiatalok mentek utána haza a szüleikhez, nagyszüleikhez és vajon ki tudja, hogy hány fiatal cserélt itt vírust?

Zacher Gábor óriási felelőtlenségnek tartja azt, amit látni lehetett ezen az estén. A hatvani kórház főorvosa is nyilatkozott, azt mondta: a féktelen bulizás hatásait két hét múlva fogja megérezni az egészségügy.

hirdetes


 „A terasznyitás utáni rajzásra annyit tudok mondani: mi, egészségügyi dolgozók ott leszünk a betegágy mellett, beadjuk a megfelelő gyógyszereket, mindent megteszünk majd az emberek életéért” Zacher Gábor a hatvani kórház főorvosa. 

Az első olyan estén, amikor 11-re kellett haza érniük a fiataloknak az egész város szinte egy bulinegyeddé változott. A főváros belvárosát teljesen ellepték a fiatalok, minden terasz helység tele volt vendégekkel, sikerült kedvezniük a vendéglátóknak, hogy megfelelő forgalmat gerenáljanak. Rég érezhették ezek a fiatalok ennyire szabadnak magukat, mivel már a bezártságtól minden fiatal így nyilatkozik: „vissza akarom kapni a régi életem” Így az egész belváros úgy nézett ki, mintha egy fesztivál lett volna. Zacher Gábor pedig nem fesztiválnak nevezné a képeken látottakat, hanem rajzásnak.

hirdetes

„Hirtelen kigyulladt a három zöld lámpa, mint a Formula–1-ben, az emberek pedig arra mentek, amerre láttak. Elhiszem, hogy már mindenkinek a töke tele van a bezártsággal, de el kell fogadnunk, hogy a vágyaink és a járványhelyzet még mindig nem párhuzamosak. Nagyon nagy fokú felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit szombaton és vasárnap láthattunk. És ennek nem holnap, holnapután lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy. Remélem, tévedek. Remélem, nem lesz igazam.”
 

Te mit gondolsz?

Mit gondolsz az új szabályokról, amik 4 millió oltott után lépnek életbe? Szavazz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tihanyi félsziget

Tihanyi félsziget: A Tihanyi-félsziget a Balaton nagy félszigete, mely annak északi partjáról... Tovább

Debreceni mézeskalács

Debreceni mézeskalács: Debreceni mézeskalács számtalan formában és méretben készül pirosra... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország