hirdetes

A félelmeink befolyásolják az életünket? Igen!

Bettina

A legtöbben félünk valamitől, sőt a legtöbben ugyan azoktól a dolgoktól félünk! Ez vajon mennyire hat ki az életünkre? 

Te mitől félsz a legjobban?

Te mitől félsz?

A legtöbb ember fél valamit, folyamatosan aggódik, hogy nem felel meg a családjának, tanárainak, munkatársának, főnökének stb. Az életünk része a folyamatos rettegés, a folyamatos félelem. Akkor is ha ez nem ugrik ki belőlünk úgy, hogy mindenki észre vegye, de magában mindenki érzi, hogy szorong.
Mitől fél a legtöbb ember? 

Haláltól való félelem

A legtöbb ember amikor megkérdezik tőle, hogy mitől fél a legjobban, azt válaszolják, hogy a haláltól való félelem.  A haláltól való félelem az elmúlásnak a félelme. Amikor senki nem tudja, hogy mi lesz a halál pillanata után. Sok embernek a hite az amit segít abban, hogy ezt a félelemet feldolgozza, leküzdje. 

hirdetes
Kígyók és pókok
Rengetegen sorolják ide a kígyóktól és pókoktól való félelmet. Érdekes, hogy ez a két állat az, amitől a legtöbb ember fél, pedig nem sűrűn találkozunk ezekkel az állatokkal és sokkal több kutyatámadás történik, mint pók és kígyómarás. Érti ezt valaki? 


Szeretteink elvesztése

hirdetes

A szüleink elvesztésétől félünk nagyon. Szinte minden ember egyik legnagyobb félelme az, hogy elveszti az anyját, apját és mi lesz utána, hogyan fogja ezt feldolgozni? Van ennek egy talán már gyógyító hatású felfogása. Fogadjuk el, hogy az élet rendje az, hogy elvesztjük a szüleinket, sokkal jobb az mintha, fordítva történne. Előszőr nagyszülőt temessünk, utána szülőt és utána jöhetünk mi, de fordítva ez borzasztó lenne. 

A félelem leküzdése

El kell fogadnunk, hogy a félelmünk létezik és szembe kell néznünk vele. Mi a legrosszabb ami megtörténhet?  Megéri a félelmeink miatt elhalasztani életünk nagy lehetőségeit? Le kell magunkban vetíteni a lehetséges jövőképet. Ha olyan dologról van szó, amire van ráhatásunk, akkor keressük meg a megoldásokat és cselekedjünk. Ha viszont olyan dolog miatt rettegünk, amire nem tudunk hatással lenni, akkor tovább kell lépnünk és el kell engednünk. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Ond

Ond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Ond az egyik közülük. A megbízható... Tovább

Sziget fesztivál

Sziget fesztivál:  Az ország első számú kulturális idegenforgalmi eseménye. A Sziget... Tovább

Tovább a lexikonra