hirdetes

A hét hírei

Oláh Tamás

A héten ismét sok érdekesség történt itthon, amiről nem érdemes lemaradni. A továbbiakban a hét legérdekesebb és legfontosabb híreivel kapcsolatban tájékozódhatnak, hogy tényleg ne maradjanak le semmiről.

A hét hírei

Egy mentőst loptak meg Révfülöpnél

A legnépszerűbb közösségi oldalon kér segítséget egy mentős: azt írja, 2 nappal ezelőtt a révfülöpi strand vitorlás kikötőjénél épp egy beteget láttak el, amikor valakik kilopták a mentőautóból a táskáját és a benne lévő személyes dolgait.

A mentős arra kéri azt, aki esetleg látott valamit, vagy bármilyen információja van az üggyel kapcsolatban, jelentkezzen a tapolcai rendőrségen. „Ezen felül pedig szégyellje magát, a bajtársakkal töltött kettő nap folyamatos szolgálat után sikerült a mai előretervezett szabadidős programot is tönkre tennie” – teszi hozzá.

Nem kötelező a másfél méteres távolság a tanórákon

hirdetes

A sajtóban terjedő téves információval szemben az iskoláknak kiküldött protokoll szerint a tanórákon nem előírás a másfél méteres távolság megtartása. Az egy osztályban tartózkodó gyerekek akkor is szorosabb kontaktusba kerülnek egymással, ha betartják a padok közti másfél méteres távolságot– nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.


A közlemény inkább arra hívja fel a figyelmet, hogy a közösségi terekben legyünk figyelmesek arra, hogy megtartsuk a távolságot, mivel ott a különböző osztályba járó tanulók is keveredhetnek egymással. Erre akkor van lehetőség, ha korlátozzák a létszámot ezeken a területeken. Erre például az eltérő csengetésekkel van lehetőség. Azok az intézmények, amelyek ezt nem tudják kivitelezni, maszk viseltetésével csökkenthetik az ilyen jellegű kockázatokat. A kiadott ajánlást értelemszerűen az adott intézmény helyi sajátosságai szerint kell alkalmazni.

hirdetes

Továbbá, a szülő felelősége, hogy csak akkor engedje gyermekét iskolába, ha az egészségi állapota nem jelent kockázatot a többi iskolában tartózkodó gyermek számára. Amennyiben erre nem figyel oda, úgy az egész iskolát és az iskolába járó diákok családjait is veszélybe sodorja.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Nemzeti Színház

Szegedi Nemzeti Színház:  Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. 1883-ban... Tovább

Gyufa

Gyufa: az egyik legismertebb magyar találmány. A gyufa egyik végén gyúlékony anyaggal bevont,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország