hirdetes

A legérdekesebb hazai hírei

Oláh Tamás

Ha esetleg a hétköznapok rohanásában nem lett volna idő a hazai hírek átnyálazására, most elhoztuk önöknek a legérdekesebb történéseket. Tájékozódjon velünk a belföldi hírekről!

heti hírek

A főváros szigorítaná a vírussal kapcsolatos intézkedéseket

Rendkívüli ülést hívott össze a Fővárosi közgyűlésben Budapest főpolgármestere a járvány elleni védekezés erősítésének érdekében. A jövő hétfő során tartott eseményen a weboldalon szereplő tájékoztatás szerint, a maszkhasználat szigorításáról és a büntetés mértékének emeléséről fogbak tárgyalni.

Amennyiben megszavazzák, akkor szeptember 18-tól a mozikban, a színházakban, a hangversenyeken és a cirkuszokban, valamint a piacokon, a boltokban és a társasházi közgyűléseken is kötelezővé teszik a szájat és orrot eltakaró maszk használatát.

Aki nem viseli, vagy nem megfelelően használja a maszkot, arra 15 ezer bírságot is kiszabhatnak a helyszínen. Az intézmények tulajdonosát is megbüntethetik emiatt, 50 ezer forintos közigazgatási bírságot szabhatnak ki rá. Az előterjesztésben foglaltak szerint a közigazgatási bírságot Budapest főjegyzője, a helyszíni bírságokat pedig a közterület-felügyelet munkatársai szabhatják ki.

hirdetes

A Budapesti Közlekedési Központ járatain már korábban szigorítottak: aki maszk nélkül utazik vagy rosszul hordja azt, 8000 forintra büntethetik.

A borsodnádasdi fiatal lány gyilkoság elítélték

Másodfokon ítélték el a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért.

18év fegyház lett a 4évből a borsodnádasdi gyilkosság elkövetőjének – számolt be kereskedelmi TV híradója. A 17 éves lányt három éve gyilkolta meg egy most 22 éves fiatal. A lány szalonnát sütni volt a barátaival, de nem ért haza, így a családja keresni kezdte. Holtteste végül egy aknából került elő, a helyi templom közelében.

hirdetes

A vád alapján a férfi először brutálisan bántalmazta, majd egy vízelvezető aknába dobta a lányt, ahol meg is fulladt.
A fiú korábbi vallomása szerint találkozott a lánnyal a halála napján, de útjaik hamar elváltak egymástól. Azt állítja, hogy a lányt később találta meg, azt hitte, hogy meghalt és attól félt őt fogják hibáztatni. Ezért dobta az aknába őt.

Első fokon csak gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, most viszont aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélték el. A férfi élve az utolsó szó jogával, azt mondta sajnálja, ami történt, de kitart első vallomása mellett.
Csenge édesanyja úgy nyilatkozott, az ítélet megnyugvást jelent neki, de a soha el nem múló gyász egész életen át elkíséri majd.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mohácsi busójárás

Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás modellje: hungarikumnbak számít. Félhivatalosan... Tovább

Hegyesd (hegy)

Hegyesd (hegy): A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Hegyesd közülük az egyik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Hírek Magyar Magyarország