Milyen időjárás várható a héten?

A heti várható időjárás

Oláh Tamás

Egyre szeszélyesebb az időjárás. Ma hivatalosan is véget ért a nyár, de lássuk, mennyire kell félni az időjárásról? Lehet-e még programokat szervezni a szabadban, vagy ezen a héten már nem érdemes. Lássuk hát a heti időjárást:
 

A heti időjárás

Szerda

A fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, legfeljebb északkeleten fordulhat elő kisebb eső, zápor. A Dunántúlon az északnyugati, nyugati, keleten a délnyugati szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik, majd délután mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Csütörtök

Gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Elvétve alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Péntek

A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés, csapadékmentes idő várható. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

Szombat

Többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A délire forduló szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Vasárnap

Általában kevés felhő lesz az égen, de északon, északnyugaton erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, arrafelé elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az országalma

Az országalma: az országalma az uralkodói hatalmi jelképek egyike. Természetesen a magyar... Tovább

Polányi János

Polányi János: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1986-ben kapta meg a kémia szakterületén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Hírek Magyarország Utazás